Google syftar till att ta emot TikTok med YouTube Shorts i Indien

Youtube shorts, Youtube 15 sekunders video, youtube vs tiktok, youtube tiktok 15 sekund, youtube vs instagram reel, youtube nya funktioner

Under de senaste månaderna har vi sett flera korta videoplattformar introduceras i landet. Google lägger till en annan plattform i listan. YouTube introducerar Shorts för att ta sig an alla andra korta videoplattformar som finns på marknaden. Intressant är att denna 15-sekunders plattform för videoskapande och delning kommer att vara först tillgänglig för indiska användare följt av andra länder.

“Vi är glada att meddela att vi bygger YouTube Shorts, en ny kortformad videoupplevelse direkt på YouTube för skapare och artister som vill spela in korta, fängslande videor med ingenting annat än sina mobiltelefoner”, noterade det officiella blogginlägget.

YouTube Shorts kommer att finnas tillgängliga i landet som en tidig betaform under de kommande dagarna. Efter att ha testat produkterna under en tid släpper YouTube den stabila versionen av det korta videoformatet. Betaversionen innehåller bara några få funktioner, mer funktion läggs till i den offentliga eller stabila versionen.

“Det här är en tidig version av produkten, men vi släpper den nu för att ta dig – vår globala gemenskap av användare, skapare och artister – på vår resa med oss ​​när vi bygger och förbättrar shorts”, noterade bloggen. YouTube hävdar att det kommer att fortsätta att lägga till fler funktioner och expandera till fler länder de närmaste månaderna.

YouTube Shorts är till synes byggda i samma format som Tiktok eftersom det mer eller mindre innehåller samma funktioner som en skiva med musik, hastighetskontroll, timer och mer. Det finns också en flersegmentkamera som stränger ihop flera videoklipp.

”Från och med idag introducerar vi en ny klockupplevelse som låter dig enkelt svepa vertikalt från en video till en annan, plus upptäcka andra liknande korta videor. Vi kommer också att göra det ännu enklare att börja titta på Shorts, ”noterade bloggen.

“Vi uppmuntrar alla mobilskapare eller artister att börja ladda upp sina befintliga korta videor på YouTube idag för att börja bli upptäckta”, avslöjade inlägget.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button