Google svarar på Apple Arcade med ‘Play Pass’

Google svarar på Apple Arcade med sin egen mobila spelabonnemangstjänst för Android.

För 4,99 USD per månad ger Google Play Pass dig tillgång till mer än 350 “helt olåsta” appar och spel som redan finns i Google Play Butik. Det finns inga annonser eller andra köp i appen; alla tillägg är redan buntade i.

Leta efter det på Android-enheter i USA den här veckan och i andra länder “snart”, sa Google i ett blogginlägg på måndag.

Tjänsten kommer att tilltala alla som i huvudsak vill hyra tillgång till avslappnade Android-spel snarare än att köpa specifika titlar individuellt. Du kan till exempel få tillgång till jordbruks-RPG Stardew Valley, actiontitel Star Wars: Knights of the Old Republic och äventyrsspelet Terraria, som alla för närvarande finns tillgängliga i Google Play Store för 4,99 USD eller mer vardera.

Till skillnad från Apple Arcade ger Google Play Pass dig dock tillgång till appar som inte är spel, till exempel AccuWeather och collage-verktyg Pic Stitch. Nya appar och spel kommer också att läggas till i Play Pass varje månad. Huruvida vissa titlar kommer att tas bort över tiden är det appens utvecklare, säger Google.

Hitta den nya prenumerationstjänsten i Play Store-appen genom att trycka på menyikonen, där du ska se en ny flik “Play Pass” när alternativet börjar visas denna vecka. Samma flik innehåller också en katalog med alla titlar som är registrerade i prenumerationstjänsten.

Under en begränsad tid sänker Google tjänstens pris till $ 1,99 per månad under de första 12 månaderna om du registrerar dig före den 11 oktober. Prenumeranter kan också dela tillgång till Google Play Pass med upp till fem andra familjemedlemmar. Tjänsten fungerar på enheter med Android version 4.4 och senare.

Apple Arcade, som lanserades förra veckan, kommer så småningom att erbjuda tillgång till mer än 100 spel, men alla är förmodligen nya och åtminstone delvis exklusiva, vilket innebär att de sannolikt aldrig kommer att visas på Android.

Relaterade Artiklar

Back to top button