Google Stadia-paket: Vad finns i rutan och hur du kommer igÄng

Google Stadia-paket: Vad finns i rutan och hur du kommer igÄng

Google Stadia, som startar nÀsta vecka, lÄter dig spela spel av konsol- och PC-kvalitet pÄ din TV, telefon eller pÄ en Chrome-flik. Inget behov av nÄgon specifik maskinvara förutom din Google Pixel-telefon, Chromebook, PC eller Mac.

Det fungerar dock bÀst med Stadia-kontrollenheten, en $ 69 gamepad tillgÀnglig frÄn Google. En bunt pÄ $ 129, kÀnd som Stadia Premiere Edition, lÀgger till en Chromecast Ultra och tre gratis mÄnader av Stadia Pro; den Àr tillgÀnglig för förbestÀllning nu.

PremiĂ€ren Ă€r till stor del identisk med Founder’s Edition som Google gjorde tillgĂ€ngligt för tidiga anvĂ€ndare i juni, förutom kontrollerfĂ€rgen. Google skickade oss en Stadia Founder’s Edition före lanseringen, sĂ„ lĂ„t oss ta en titt pĂ„ vad som finns i rutan.

Vad Àr Google Stadia?

Google Stadia Àr en streamingtjÀnst för spel. Det betyder att du kan spela spel som körs pÄ Googles servrar snarare Àn din egen lokala konsol eller dator, som sedan strömmas till din valfria plattform. Det lÄter dig spela moderna konsol- och PC-spel pÄ din telefon eller pÄ en Chrome-flik. Stadia-kontrollen fungerar bÀst, men du kan anvÀnda en DualShock 4 eller Xbox Wireless Controller eller till och med en mus och tangentbord för vissa spel.

Det nÀrmaste till en konsol som Stadia har Àr Chromecast Ultra, som du kan para ihop med Stadia-styrenheten trÄdlöst och anvÀnda den för att spela Stadia pÄ din TV. För nÀrvarande behöver du Ultra som kommer med Stadia-paketet pÄ 129 USD. Befintliga Chromecast Ultra-enheter fÄr en luftuppdatering sÄ att de arbetar med Stadia, men inte innan nÀsta veckas lansering, sa Google i en nyligen reddit AMA.

Du behöver ocksÄ en mycket snabb internetanslutning (Google rekommenderar minst 10 Mbps) och en kabelanslutning om du vill spela spel pÄ nÄgot förutom Chromecast Ultra. Stadia-styrenheten kan synkroniseras trÄdlöst med Chromecast Ultra, men det Àr det. Om du vill spela pÄ din telefon eller dator mÄste du anvÀnda en USB-kabel för att fysiskt ansluta spelkontrollen till den (Àven om kompatibla Bluetooth-kontroller kan fungera trÄdlöst med din dator).

DÀrför skickade Google oss ett omÀrkt telefonklipp som fÀsts pÄ styrenheten och en kort USB-C-till-USB-C-kabel; för bekvÀmlighet. Konstigt nog ingÄr inte Stadia-styrklÀmman med styrenheten. vi kontaktade Google för att ta reda pÄ om det kommer att erbjudas separat eller i nÄgra buntar.

Google skickade oss ocksÄ en Pixel 3a XL-telefon, för om du vill spela spel pÄ Google Stadia med din telefon behöver du en Pixel 2, 3, 3a och 4 eller XL-versionen av nÄgon av dessa telefoner. TyvÀrr, Samsung Galaxy, OnePlus och andra Android-telefonÀgare. Stadia kommer att fungera med iOS 11+ enheter och en iOS-kompatibel testapp tillhandahölls för testning, men den kommer inte heller att finnas tillgÀnglig vid lanseringen.