Google slutar stöd för Chrome-appar i juni 2022

Tillbaka 2013 meddelade Google Chrome Apps som ett sätt att enkelt köra appar utanför webbläsaren. År 2016 avvecklades de. Nu har Google meddelat sin tidslinje för att avsluta supporten helt.

Inledningsvis utvecklade Google en Chrome-app-startare som erbjöd samma upplevelse som startprogrammet på Chromebooks, men för Windows-, Mac- och Linux-plattformar. När du väl har installerat kan du köra appar som vanligtvis är begränsade till webbläsaren som om de vore en separat mjukvara. Därefter fortsatte Google att arbeta med webbstandarder, nya API: er och möjligheten att använda webbappar oavsett ditt webbläsarval. Kombinerat med ett försök att förenkla Chrome bestämde Google sig för 2016 att det var dags att “börja utvecklingen bort från Chrome-plattformen.

I slutet av 2017 hade apparna försvunnit från Chrome Web Store, men support från Google förblev. Nu avvecklas stödet under de kommande två åren.

Här är tidslinjen som Google delade igår på Chromium-bloggen:

Mars 2020: Chrome Web Store slutar acceptera nya Chrome-appar. Utvecklare kommer att kunna uppdatera befintliga Chrome-appar fram till juni 2022.
Juni 2020: Avsluta stöd för Chrome-appar på Windows, Mac och Linux. Kunder som har Chrome Enterprise och Chrome Education Upgrade har tillgång till en policy för att utöka supporten till december 2020.
December 2020: Avsluta stöd för Chrome-appar på Windows, Mac och Linux.
Juni 2021: Avsluta stöd för NaCl, PNaCl och PPAPI API: er.
Juni 2021: Avsluta stöd för Chrome-appar på Chrome OS. Kunder som har Chrome Enterprise och Chrome Education Upgrade har tillgång till en policy för att utöka stödet till juni 2022.
Juni 2022: Avsluta stöd för Chrome-appar på Chrome OS för alla kunder.

Google är angelägen om att påpeka att Chrome Extensions kommer att fortsätta att stödjas och investeras i över alla plattformar, för “att främja ett robust ekosystem med tillägg är avgörande för Chromes uppdrag och vi är fast beslutna att tillhandahålla en användbar tilläggsplattform för att anpassa webbupplevelsen för alla användare.”

Under tiden fortsätter Google att fortsätta med utvecklingen av webbläsaren i Chrome. Chrome 80 är en stor förbättring tack vare färre popup-fönster, och det finns också en plan att fasa ut tredjepartscookies inom två år.

Relaterade Artiklar

Back to top button