Google slutar stöd för Chrome-appar i juni 2022

Google slutar stöd för Chrome-appar i juni 2022

Tillbaka 2013 meddelade Google Chrome Apps som ett sĂ€tt att enkelt köra appar utanför webblĂ€saren. År 2016 avvecklades de. Nu har Google meddelat sin tidslinje för att avsluta supporten helt.

Inledningsvis utvecklade Google en Chrome-app-startare som erbjöd samma upplevelse som startprogrammet pĂ„ Chromebooks, men för Windows-, Mac- och Linux-plattformar. NĂ€r du vĂ€l har installerat kan du köra appar som vanligtvis Ă€r begrĂ€nsade till webblĂ€saren som om de vore en separat mjukvara. DĂ€refter fortsatte Google att arbeta med webbstandarder, nya API: er och möjligheten att anvĂ€nda webbappar oavsett ditt webblĂ€sarval. Kombinerat med ett försök att förenkla Chrome bestĂ€mde Google sig för 2016 att det var dags att “börja utvecklingen bort frĂ„n Chrome-plattformen.

I slutet av 2017 hade apparna försvunnit frÄn Chrome Web Store, men support frÄn Google förblev. Nu avvecklas stödet under de kommande tvÄ Ären.

HÀr Àr tidslinjen som Google delade igÄr pÄ Chromium-bloggen:

Mars 2020: Chrome Web Store slutar acceptera nya Chrome-appar. Utvecklare kommer att kunna uppdatera befintliga Chrome-appar fram till juni 2022.
Juni 2020: Avsluta stöd för Chrome-appar pÄ Windows, Mac och Linux. Kunder som har Chrome Enterprise och Chrome Education Upgrade har tillgÄng till en policy för att utöka supporten till december 2020.
December 2020: Avsluta stöd för Chrome-appar pÄ Windows, Mac och Linux.
Juni 2021: Avsluta stöd för NaCl, PNaCl och PPAPI API: er.
Juni 2021: Avsluta stöd för Chrome-appar pÄ Chrome OS. Kunder som har Chrome Enterprise och Chrome Education Upgrade har tillgÄng till en policy för att utöka stödet till juni 2022.
Juni 2022: Avsluta stöd för Chrome-appar pÄ Chrome OS för alla kunder.

Google Ă€r angelĂ€gen om att pĂ„peka att Chrome Extensions kommer att fortsĂ€tta att stödjas och investeras i över alla plattformar, för “att frĂ€mja ett robust ekosystem med tillĂ€gg Ă€r avgörande för Chromes uppdrag och vi Ă€r fast beslutna att tillhandahĂ„lla en anvĂ€ndbar tillĂ€ggsplattform för att anpassa webbupplevelsen för alla anvĂ€ndare.”

Under tiden fortsÀtter Google att fortsÀtta med utvecklingen av webblÀsaren i Chrome. Chrome 80 Àr en stor förbÀttring tack vare fÀrre popup-fönster, och det finns ocksÄ en plan att fasa ut tredjepartscookies inom tvÄ Är.