Google slår Amazon i smarta högtalarsändningar för första gången

Google Home, Google Mini, Google Home-pris i Indien, Amazon Echo, Echo Spot, Google Home vs Amazon Echo, Amazon Echo Spot-pris i Indien, Googles smarta högtalare, Google Assistant, Alexa Google skickade 3,2 miljoner enheter av sina Home- och Mini-enheter globalt, jämfört med 2,5 miljoner enheter av Echo-enheter som skickades över hela världen under första kvartalet 2018.

Google slog Amazon för första gången när sökjätten levererade 3,2 miljoner enheter av sina Home- och Mini-enheter globalt, jämfört med 2,5 miljoner enheter av Echo-enheter som skickades över hela världen under första kvartalet 2018. Enligt Canalys rapport är smarta högtalare de snabbast växande segment för konsumentteknologi, med en tillväxt på 210 procent jämfört med föregående år under första kvartalet. De totala transporterna nådde nio miljoner enheter. Det här är första gången som Google ersätter Amazon för att ta topplaceringen i segmentet, som hittills har dominerats av Amazon.

Googles framgång har tillskrivits dess inträde på nya marknader som Indien och strategier för marknadsföring genom att samarbeta med tjänsteleverantörer, såsom Reliance Jio och ACT Fibernet. “Google har flera fördelar jämfört med Amazon som har hjälpt det att gå vidare”, säger Canalys analytiker Ben Stanton i ett pressmeddelande. ”Men den största fördelen är i kanalen. Operatörer och återförsäljare tenderar att prioritera Googles högtalare framför dem från Amazon, eftersom Amazon är i den knepiga positionen att vara en direkt konkurrent. Men Amazon kämpar hårt och den stora mängden Alexa-färdigheter och smarta hemintegrationer kommer att vara tuff för alla konkurrenter att matcha, tillade Stanton.

Google Home- och Mini-enheter lanserades i Indien i början av april. Båda högtalarna drivs av Google Assistant och är exklusivt tillgängliga på Flipkart online. Enheterna kan också köpas i offlinebutiker som Croma, Reliance Digital, etc. Google Home-högtalaren är prissatt till 9999 Rs i Indien, medan Google Home Mini kostar 4,499 Rs. Amazon Echo-enheter introducerades i Indien i februari. Amazon Echo Dot är tillgänglig till Rs 4,499, medan och Echo Plus är prissatta till Rs 9,999 respektive Rs 14,999.

Google Home, Google Mini, Google Home-pris i Indien, Amazon Echo, Echo Spot, Google Home vs Amazon Echo, Amazon Echo Spot-pris i Indien, Googles smarta högtalare, Google Assistant, Alexa Enligt Canalys rapport är smarta högtalare det snabbast växande segmentet för konsumentteknologi, med en tillväxt på 210 procent under första kvartalet.

Läs också: Google Home-recension: ‘Hej Google … snälla lär dig mer saker snabbt’

Rapporten tillägger att den amerikanska marknadsandelen för smarta högtalarsegment föll under 50 procent av första gången. Enligt analytiker beror detta delvis på att Google och Amazon fokuserar på att expandera utanför sina hemmamarknader, och också på grund av introduktion av nya leverantörer på marknader som Kina och Sydkorea. Totala leveranser av smarta högtalare i Kina av leverantörer under första kvartalet är 1,8 miljoner, medan Korea intog Storbritannien för att bli den tredje största marknaden med 730 000 leveranser.

Läs också: Amazon Echo Spot recension: Nu ser du vad du hör

Alibaba intog den tredje positionen i de globala smarta högtalarsändningarna, samtidigt som den behöll sin ledande position i Kina. Företaget levererade totalt 1,1 miljoner Tmall Genie-högtalare i Kina under Q1 2018. ”Alibaba har gjort bra för att upprätthålla sin starka försäljningsmoment sedan shoppingfestivalen 11.11 under Q4 förra året, till stor del på grund av Tmalls överlägsna kanalutbud och Alibabas kraftfulla marknadsföring kapacitet ”, säger Hattie He, Canalys Research Analyst i ett pressmeddelande. Xiaomi tog den andra platsen i Kina under första kvartalet då den skickade över 600 000 enheter av sina Xiao AI-högtalare.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button