Google ska hämta anti-gay-appen ‘konverteringsterapi’ från Play Store

Google, Google Play Store, Google anti-gay-app, Google anti-gay-konversationsterapi-app, LGBTQ, Corporate Equality Index, Human Rights Campaign Bland vanliga läkare anses omvandlingsterapi vara psykologiskt skadligt. (Bild: Reuters)

Google Inc kommer att ta bort en kontroversiell app som marknadsför “konverteringsterapi” från sin Play Store efter påtryckningar från en homosexuell lobby.

Appen utvecklades av Living Hope Ministries, en kristen grupp som startade för cirka 30 år sedan, som säger att den tjänar människor som känner sig konfliktfyllda om sin tro och sexualitet. Bland vanliga läkare anses omvandlingsterapi vara psykologiskt skadligt.

“Efter att ha konsulterat externa intressegrupper, granskat våra policyer och sett till att vi hade en grundlig förståelse för appen och dess relation till omvandlingsbehandling, har vi beslutat att ta bort den från Play Store, i överensstämmelse med andra appbutiker,” Googles talesman sa i ett uttalande. Microsoft Corp, Amazon.com Inc och Apple Inc hade redan tagit bort det.

Beslutet kom mindre än 24 timmar efter att Human Rights Campaign uppgav att det exkluderade ett betyg från Google för dess företagsjämställdhetsindex, en årlig bedömning av företagens policyer och praxis till stöd för LGBTQ-anställda. Google hade tidigare fått perfekt 100 på indexet. Det var bara tredje gången på 17 år som ett betyg hade hållits.

“Google och andra plattformar som har tagit den här appen tar ett viktigt steg för att skydda HBTQ-ungdomar”, sade Human Right Campaign President Chad Griffin i ett mejlmeddelande.

Ett blogginlägg från Living Hope Ministries i januari som protesterade mot Apples beslut att ta bort appen från App Store ifrågasatte en koppling till omvandlingsbehandling. Living Hope Ministries skickade inte tillbaka ett e-postmeddelande med kommentarer.

Relaterade Artiklar

Back to top button