Google ska anvÀnda Ätervunnet material i all hÄrdvara till 2022

Google ska anvÀnda Ätervunnet material i all hÄrdvara till 2022

Google lovar att anvÀnda Ätervunnet material i alla sina hÄrdvaruprodukter fram till 2022 som ett sÀtt att minska elektroniskt avfall.

MĂ„let Ă€r att “maximera Ă„tervunnet innehĂ„ll dĂ€r det Ă€r möjligt” för företagets hĂ„rdvara, skrev Googles hĂ„llbarhetschef Anna Meegan i ett blogginlĂ€gg pĂ„ mĂ„ndag. Som ett resultat kan du förvĂ€nta dig att framtida Pixel-smartphones, Chromebooks och Google Home-smarthögtalare (Ă„tminstone delvis) Ă€r gjorda av tidigare kasserade plastflaskor och metaller.

En produkt som slÀpps senare i Är kommer att inkludera den miljövÀnliga designmetoden, enligt. Enheten har utformats med polyestertyg tillverkat av Ätervunna flaskor istÀllet för fÀrsk plast; Googles hÄrdvaruteam tillbringade tvÄ Är pÄ att testa materialet för att sÀkerstÀlla att det uppfyllde designkraven och kunde levereras i bulk.

Företagets hĂ„llbarhetslöfte kommer ocksĂ„ att omfatta produktfrakt. Fram till 2020 kommer 100 procent av alla hĂ„rdvaruleveranser till kunder att vara “koldioxidneutrala”. Detta betyder att Google tekniskt sett fortfarande kan generera koldioxidutslĂ€pp, men de kommer att kompenseras genom andra miljövĂ€nliga aktiviteter, vilket resulterar i ett netto-koldioxidavtryck

TeknikjÀtten berÀttade att det redan lyckades minska företagets sjöfartsrelaterade koldioxidutslÀpp 40 procent genom att flytta frÄn flygleveranser till lastfartyg. Dessutom fokuserar Google ocksÄ pÄ att göra sina hÄrdvaruprodukter lÀtta att demontera för att möjliggöra effektiv Ätervinning.

“Det Ă€r en stĂ€ndig strĂ€van som handlar om att utforma hĂ„llbarhet frĂ„n början och bĂ€dda in den i hela produktutvecklingsprocessen och hela vĂ„r verksamhet, samtidigt som vi skapar de produkter vĂ„ra kunder vill ha”, sa Meegan i dagens blogginlĂ€gg.

2017 tillkÀnnagav Apple planer pÄ att bygga produkter av förnybara resurser eller Ätervunnet material. Detta har inkluderat att anvÀnda 100 procent Ätervunnet aluminium pÄ höljena för nya MacBook Air och Mac mini och att anvÀnda Ätervunnen tenn i iPhones logikkort.

Emellertid sade Cupertino ocksĂ„ att hĂ„llbarhetsmĂ„let kommer att ta “mĂ„nga Ă„rs samarbete” över företagets stora leverantörskedja för att uppnĂ„ det. Under tiden har företaget utvidgat sina Ă„tervinningsprogram sĂ„ att konsumenterna kan kasta sina gamla iPhones utan att generera ytterligare e-avfall.