Google: Sideladdar inte våra appar på Huaweis enheter

Produkter som Huawei introducerar senare i år kommer inte att erbjuda Googles appar och tjänster, men som också omfattar tidigare smartphones och surfplattor, meddelade Google fredag.

I ett uttalande bekräftade det Mountain View-baserade företaget att dess appar inte längre visas på Huaweis hårdvara eftersom den amerikanska regeringen upprätthåller ett förbud mot telekommunikationsjätten. För att följa den policyn, förklarade Google, kan den inte distribuera eller stödja apparna på Huaweis enheter som släpptes efter 16 maj 2019. Vissa befintliga produkter påverkas redan, och allt som kommer i framtiden kommer inte att innehålla populära appar inklusive Gmail Google Maps och YouTube.

Play Store visas inte heller. Huaweis smartphones och surfplattor förlitar sig nu på appbutiker från det kinesiska företaget själv eller en extern distributör.

Huawei förlorade hela paketet med Google Mobile Services förra året, men Google förblev tyst om sakens status 2020. Det visar sig att ingenting har förändrats. För några månader sedan debuterade Mate 30 utan några amerikanska delar. Den kör Android, men ingen av de interna specifikationerna tillverkas i USA. Förvänta dig ett liknande antal smartphones och surfplattor 2020 medan Huawei också utvecklar HarmonyOS.

”Vi har fortsatt att få ett antal frågor om nya Huawei-enheter (t.ex. nya modeller som lanseras nu eller tidigare modeller som lanserades efter 16 maj 2019, men nu blir tillgängliga i nya regioner i världen) och om Googles appar och tjänster kan användas på dessa enheter, ”står det i uttalandet. ”Vi ville ge tydlig vägledning till dem som ställer dessa viktiga frågor. På grund av statliga begränsningar är Googles appar och tjänster inte tillgängliga för för- eller sidladdning på nya Huawei-enheter. ”

Genom att ladda apparna i sidled kommer de ocertifierade smartphonesna och surfplattorna att äventyras. Googles uttalande påminner användare om att sidladdade versioner av dess populära tjänster kanske inte innehåller officiella säkerhetsförbättringar. Dessutom kan varje fil innehålla ändrad eller manipulerad kod som samlar in användardata för en okänd källas räkning. Så om du inte använder någon av Huaweis certifierade enheter som släpptes före mitten av 2019, försök inte använda några Google-designade appar alls. Du kommer att upptäcka en svag upplevelse som också kan äventyra personlig information.

Huawei kan fortsätta rulla ut säkerhetsuppdateringar till sina tidigare enheter, men det finns ingen garanti för att det faktiskt kommer att göra det. När det gäller smartphones och surfplattor som släpptes efter 16 maj 2019 lämnas de utan åtkomst till Googles tjänster. Ingen av apparna eller Google Play Protect blir förinstallerade. Kunderna måste istället utforska andra lösningar; dock kan det finnas en märkbar skillnad i kvalitet mellan Googles appar och allt annat tillgängligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button