Google säkrar 549 miljoner liter grundvatten till svala servrar

Datacenter fortsätter att växa i storlek när vi alla gör mer online, vilket innebär fler servrar, mer värme och större kylbehov. Googles datacenter i Berkeley County behövde mer vatten för kylning och South Carolina gav bara tillstånd för sökjätten att pumpa upp till 549 miljoner liter grundvatten varje år för att täcka det behovet.

Som staten rapporterar är inte alla nöjda med beslutet från SC Department of Health and Environmental Control (DHEC). Clay Duffie, chef för Mount Pleasant Waterworks, motsatte sig tillståndet som Google beviljades och förklarade: “Jag har inget nötkött mot Google själv, men jag tycker inte att det är lämpligt att använda orört grundvatten för att kyla datorer, kontra att tillhandahålla det vattnet för människor … Vi är uppenbarligen oroade över den långsiktiga, säkra, hållbara avkastningen för den akviferen. “

Oron över grundvattenanvändning i South Carolina härrör från det faktum att staten expanderar, vilket innebär att mer vatten krävs för människor, det finns ett antal enorma grönsaksodlingar i området som också ställer stor efterfrågan på vattenförsörjningen, och nu har Google säkrat en stor kvantitet av tillgängligt vatten varje år.

När det gäller DHEC är “uttagen berättigade enligt statens grundvattenlag”, men Google måste följa gränsen och villkoren för tillståndet, som det säkerställde fram till 2023. Om det inte gör det måste licensen att använda vatten kommer att återkallas.

Google släppte ett faktablad om grundvatten i South Carolina när det först föreslog användningen. Det påpekar att McQueen-filialen / Middendorf-akviferen, där vattnet skulle hämtas, har 200 miljoner liter “naturligt riktat grundvatten” som strömmar genom det varje dag. Allt vatten som inte pumpas ut rinner naturligt ut i Atlanten, förklarar Google.

I ett uttalande efter beslutet att tillåta grundvattenanvändning sa Google: “Vi strävar efter att bygga hållbarhet i allt vi gör, och våra datacenter är inte annorlunda … Vi har varit stolta över att kalla South Carolina hem för mer än tio år, och vi är stolta över de investeringar vi har gjort här, inklusive mer än 2 miljarder dollar i kapitalinvesteringar, som stöder sysselsättningsmöjligheter, kommunala förbättringar, utbildningsprogram och lokala ideella organisationer. “

Även om det kan argumenteras för och emot att pumpa vattnet ur förvärvaren i första hand, är det precis som, om inte viktigare, är vad som händer med vattnet efter att Google har använt det för kylning. Google föredrar att använda vatten framför kylaggregat eller luftkonditionering eftersom det kräver mycket mindre energi, det använder också havsvatten eller avloppsvatten i datacenter där det är lönsamt att göra det, och sandtankfilter för att rengöra vatten efter att det har använts, även om vattnet är inte lämplig för att dricka.

När det gäller Berkeley County-datacentret cyklar Google vattnet upprepade gånger för kylning, vilket resulterar i att nästan allt går förlorat i avdunstning. Inget av det går tillbaka i marken och eventuell återstående utsläpp är “miniscule” och rinner ut i en avlopp, enligt företaget.

Relaterade Artiklar

Back to top button