Google säger till anställda att undvika att diskutera om politik på jobbet

När Googles inflytande över internet och samhälle växer säger företaget att de ska undvika att diskutera politik på jobbet.

På fredagen avslöjade teknikjätten företagets reviderade riktlinjer för samhället, som syftar till att skapa en inkluderande miljö på arbetsplatsen. För att åstadkomma detta uppmanar Google alla anställda att avstå från att diskutera ämnen som inte är på arbetsplatsen.

“Medan det att dela information och idéer med kollegor hjälper det till att bygga upp samhället, men stör inte arbetsdagen för att ha en rasande debatt om politik eller de senaste nyheterna,” säger politiken.

Riktlinjerna tillägger: “Undvik samtal som stör arbetsplatsen eller på annat sätt bryter mot Googles arbetsplatspolicy.”

Teknikjätten utfärdade de nya reglerna efter ett år av företagsanställda som protesterade mot olika frågor på Google, inklusive trakasserier på arbetsplatsen och projekt som involverade den kinesiska regeringen och Pentagon. (Som svar på motreaktionen avslutade Google senare arbetet med båda regeringarna.)

Ex-Google-anställda säger att fredagens riktlinjer för samhället hotar att kyla aktivism hos företaget, som är känt för sitt motto “Var inte ond”. ”Slutet på en era på Google”, twittrade Brandon Downey, en före detta företagsingenjör. “Naturligtvis kommer detta att användas för att hämma politisk meningsskiljaktighet och organisering på Google.”

Fåniga Google-arbetare, att utöva makt är för chefer. De hjälper till att köra presidentkampanjer, sitta i försvarsnämnder, finansiera lobbyister och bestämma vilka människor som förtjänar mänskliga rättigheter.

Ditt jobb är att göra vad du får veta med en Googley-skepsis som slutar med korta åtgärder. https://t.co/PgZ2vQBwq4

– Jack Poulson (@supernodal) 23 augusti 2019

Google avvisar dock påståenden om att företaget försöker förhindra att anställda talar. “Vår avsikt är inte att kyla internt tal eller begränsa Googlers uttryck för oro”, säger en företags talesman till PCMag. “Vi vill att Googlers ska tala när de känner att något inte stämmer och vi erbjuder gott om sätt för Google att använda sin röst för att främja förändring.”

Ändå kommer riktlinjerna också när företaget står inför politiskt tryck från Washington, inklusive president Trump, över påståenden att Google har en partiskhet mot konservativa. Påståendena har kvarstått sedan en konservativ företagsingenjör James Damore avskedades för att sprida ett kontroversiellt memo om arbetsplatsdiversitet som enligt uppgift delade Googles personal.

Företagets nya riktlinjer för samhället, som uppdaterades från förra året, säger nu till medarbetarna: “Vad du säger och gör betyder något och kan ha bestående effekt. Var respektfull i dina kommentarer om (och till) dina medarbetare.” Policyn varnar också anställda mot trolling, namngivning eller att delta i ad hominem-attacker mot någon.

“Att arbeta på Google har ett enormt ansvar. Miljarder människor litar på oss varje dag för högkvalitativ och pålitlig information”, tillägger riktlinjerna. “Det är viktigt att vi hedrar det förtroendet och upprätthåller integriteten hos våra produkter och tjänster.”

Relaterade Artiklar

Back to top button