Google sÀger till anstÀllda att undvika att diskutera om politik pÄ jobbet

Google sÀger till anstÀllda att undvika att diskutera om politik pÄ jobbet

NÀr Googles inflytande över internet och samhÀlle vÀxer sÀger företaget att de ska undvika att diskutera politik pÄ jobbet.

PÄ fredagen avslöjade teknikjÀtten företagets reviderade riktlinjer för samhÀllet, som syftar till att skapa en inkluderande miljö pÄ arbetsplatsen. För att Ästadkomma detta uppmanar Google alla anstÀllda att avstÄ frÄn att diskutera Àmnen som inte Àr pÄ arbetsplatsen.

“Medan det att dela information och idĂ©er med kollegor hjĂ€lper det till att bygga upp samhĂ€llet, men stör inte arbetsdagen för att ha en rasande debatt om politik eller de senaste nyheterna,” sĂ€ger politiken.

Riktlinjerna tillĂ€gger: “Undvik samtal som stör arbetsplatsen eller pĂ„ annat sĂ€tt bryter mot Googles arbetsplatspolicy.”

TeknikjÀtten utfÀrdade de nya reglerna efter ett Är av företagsanstÀllda som protesterade mot olika frÄgor pÄ Google, inklusive trakasserier pÄ arbetsplatsen och projekt som involverade den kinesiska regeringen och Pentagon. (Som svar pÄ motreaktionen avslutade Google senare arbetet med bÄda regeringarna.)

Ex-Google-anstĂ€llda sĂ€ger att fredagens riktlinjer för samhĂ€llet hotar att kyla aktivism hos företaget, som Ă€r kĂ€nt för sitt motto “Var inte ond”. ”Slutet pĂ„ en era pĂ„ Google”, twittrade Brandon Downey, en före detta företagsingenjör. “Naturligtvis kommer detta att anvĂ€ndas för att hĂ€mma politisk meningsskiljaktighet och organisering pĂ„ Google.”

FÄniga Google-arbetare, att utöva makt Àr för chefer. De hjÀlper till att köra presidentkampanjer, sitta i försvarsnÀmnder, finansiera lobbyister och bestÀmma vilka mÀnniskor som förtjÀnar mÀnskliga rÀttigheter.

Ditt jobb Àr att göra vad du fÄr veta med en Googley-skepsis som slutar med korta ÄtgÀrder. https://t.co/PgZ2vQBwq4

– Jack Poulson (@supernodal) 23 augusti 2019

Google avvisar dock pĂ„stĂ„enden om att företaget försöker förhindra att anstĂ€llda talar. “VĂ„r avsikt Ă€r inte att kyla internt tal eller begrĂ€nsa Googlers uttryck för oro”, sĂ€ger en företags talesman till PCMag. “Vi vill att Googlers ska tala nĂ€r de kĂ€nner att nĂ„got inte stĂ€mmer och vi erbjuder gott om sĂ€tt för Google att anvĂ€nda sin röst för att frĂ€mja förĂ€ndring.”

ÄndĂ„ kommer riktlinjerna ocksĂ„ nĂ€r företaget stĂ„r inför politiskt tryck frĂ„n Washington, inklusive president Trump, över pĂ„stĂ„enden att Google har en partiskhet mot konservativa. PĂ„stĂ„endena har kvarstĂ„tt sedan en konservativ företagsingenjör James Damore avskedades för att sprida ett kontroversiellt memo om arbetsplatsdiversitet som enligt uppgift delade Googles personal.

Företagets nya riktlinjer för samhĂ€llet, som uppdaterades frĂ„n förra Ă„ret, sĂ€ger nu till medarbetarna: “Vad du sĂ€ger och gör betyder nĂ„got och kan ha bestĂ„ende effekt. Var respektfull i dina kommentarer om (och till) dina medarbetare.” Policyn varnar ocksĂ„ anstĂ€llda mot trolling, namngivning eller att delta i ad hominem-attacker mot nĂ„gon.

“Att arbeta pĂ„ Google har ett enormt ansvar. Miljarder mĂ€nniskor litar pĂ„ oss varje dag för högkvalitativ och pĂ„litlig information”, tillĂ€gger riktlinjerna. “Det Ă€r viktigt att vi hedrar det förtroendet och upprĂ€tthĂ„ller integriteten hos vĂ„ra produkter och tjĂ€nster.”