Google Pumps Up Assistant-funktioner, Translator tillgÀnglighet

Google Pumps Up Assistant-funktioner, Translator tillgÀnglighet

Google vill se till att du anvĂ€nder sin assistent runt huset. För detta Ă€ndamĂ„l tillkĂ€nnagav företaget en massa nya hemfokuserade funktioner för sitt assistentsystem pĂ„ CES, sĂ€rskilt en som lĂ„ter dig schemalĂ€gga Ă„tgĂ€rder i förvĂ€g – sĂ„ att du kan be din kaffebryggare att börja klockan 6 eller din luftkonditionering stannar 22.00

CES 2020 Bug Art

Den funktionen kallas schemalagda Ă„tgĂ€rder, och den kommer senare i Ă„r. Det kommer att fungera med befintliga Google-kompatibla enheter samt nya kategorier, som AC-enheter, badkar, kaffebryggare och robotdammsugare, sĂ€ger företaget. (“Hej Google, kör mig ett bad” Ă€r konstigt övertygande.)

Företaget vill ocksĂ„ festa ditt hem med sina Nest Hub- och Nest Hub Max-skĂ€rmar, sĂ„ det lĂ€gger till möjligheten att anvĂ€nda Nest-enheter som anslagstavlor för familjen. Genom att sĂ€ga “Hej Google, lĂ€mna en anteckning” visas en klisterlapp pĂ„ en smartdisplay frĂ„n Google sĂ„ att de andra i ditt hus kan veta vad som hĂ€nder.

Google hushÄllsanteckningar

Om du vill gĂ„ runt huset medan du lyssnar pĂ„ en artikel som lĂ€ses upp för dig, ett nytt “Hej Google, lĂ€s det!” funktionen lĂ€ser lĂ„ngt innehĂ„ll högt med en mer naturlig röst Ă€n den nuvarande assistenten skulle göra – att göra artiklar till smĂ„ ljudböcker eller podcaster, sĂ„ lĂ€nge du Ă€r ansluten.

Företaget försöker ocksĂ„ ansluta och marknadsföra vad det sĂ€ger Ă€r integritetsfunktioner, men mina ögon rullar lite pĂ„ den hĂ€r. Google insisterar pĂ„ att det inte behĂ„ller dina ljudinspelningar, och det har röstkommandon som “Hej Google, ta bort allt jag sa till dig den hĂ€r veckan.” Ett nytt kommando, “Hej Google, det var inte för dig”, raderar omedelbart den senaste Ă„tgĂ€rden.

Som Mashable antecknar kommer du ocksĂ„ att kunna stĂ€lla in kontakter pĂ„ “snabbuppringning” för dina smarta högtalare och smarta skĂ€rmar senare 2020.

Google Translates för alla

Google meddelade ocksĂ„ att dess “tolklĂ€ge” kommer till en massa flygplatser, hotell och turistattraktioner, vilket gör att mĂ€nniskor lĂ€ttare kan prata över sprĂ„kbarriĂ€ren pĂ„ 29 sprĂ„k.

TolklÀget finns redan; det finns pÄ Android-telefoner och Nest-enheter. Tricket hÀr Àr att arbeta med systemintegratörer Volara och Sonifi för att fÄ enheterna korrekt instÀllda, konfigurerade och stödda i en affÀrsmiljö.

I samarbete med dessa företag placerar Google Nest Hubs i JFK Airport Terminal 4, Caesars och Best Western-hotell och HSBC-banker, till exempel. Terminal 4, pÄpekar Google, Àr ett sÀrskilt utmÀrkt lÀge för ett tolkningssystem: det Àr hem för flyg frÄn 29 internationella flygbolag frÄn AeroMexico till Xiamen Air, samt ett stort bibliotek med Delta-transatlantiska flyg. Mer Àn 21 miljoner passagerare anvÀnder det per Är, sÀger Google.

Andra företag kan nu arbeta via Volara och Sonifi för att fÄ systemet igÄng. Sonifi Àr förmodligen bÀttre kÀnt under sitt tidigare namn LodgeNet: det ansvarar för de allra flesta betal-per-view-system för hotell-TV i USA, vilket innebÀr att det Àr i ett utmÀrkt lÀge för att plantera enheter pÄ hotelldisken.