Google Pixel 4 har smartare foton, inbyggd radar

Google Pixel 4 har smartare foton, inbyggd radar

Som förvÀntat presenterade Google Pixel 4 och Pixel 4 XL vid sitt hÄrdvaruevenemang i New York City idag, och flaggskeppssmartphones Àr laddade med nya funktioner och funktioner i hela operativsystemet, maskininlÀrningsprocessor, intelligenta appar och verktyg, och sÀrskilt kamera.

Pixel 4 med en 5,7-tums OLED-skÀrm börjar pÄ 799 $ och 6,3-tums Pixel 4 XL kostar 899 $. BÄda Àr tillgÀngliga för förbestÀllning idag och skickas den 24 oktober.

De förbÀttrade skÀrmarna har en 90Hz jÀmn uppfriskningsfrekvens och Ambient EQ, vilket gör att skÀrmarna kan anpassa sig till olika ljusförhÄllanden.

Googles Pixel 4-enheter Àr de första smartphonesna med en inbyggd radarsensor som snabbt upptÀcker exakt rörelse utan att anvÀnda massor av kraft. Radarsensorn och en uppsjö av maskininlÀrning pÄ enheten bearbetar krafttjÀnster som MotionSense, som ligger till grund för ett antal nya action- och gestbaserade funktioner. MotionSense kÀnner av nÀr en anvÀndare tar upp telefonen och förbereder kameran för snabbare ansiktsigenkÀnning och lÄter anvÀndare styra Pixel genom att helt enkelt vifta med en hand för att Àndra en lÄt, avvisa ett samtal och mer.

Google Pixel 4

PixelanvÀndare kan stÀnga av MotionSense nÀr som helst och all data bearbetas pÄ enheten och skyddas av sÀkerhetschipet Titan M. Med tanke pÄ den ökade granskningen av Google och andra teknikföretags datahanteringsmetoder, tog företaget sÀrskild omsorg för att visa sina data- och sÀkerhetsfunktioner under hela evenemanget. PÄ Pixel 4 lÄter Google anvÀndarna stÀlla in tidsgrÀnser för lagring av aktivitetsdata, eller sÄ kan du be Google Assistant att ta bort data frÄn idag eller den hÀr veckan med ett röstkommando.

Google Assistant Ă€r ocksĂ„ djupare inbĂ€ddad i Pixel 4-upplevelsen. Telefonen sportar förenklad multitasking med ett nytt nytt grĂ€nssnitt; Google Assistant bor lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen över operativsystemet och apparna. Googles exekutör Sabrina Ellis gjorde en live onstage-demo dĂ€r hon tog upp Google Assistant med en snabb pressning av enheten och – med endast röstkommandon – hoppade genom Twitter-appen för att hitta och dela en hĂ€ndelse, en texttrĂ„d med en vĂ€n, sedan till Ticketmaster-appen för att köpa biljetter, allt inom nĂ„gra ögonblick.

Google Pixel 4 röstinspelare

Den mest imponerande intelligenta funktionen pÄ Pixel 4 kan vara den nya Recorder-appen. SprÄkmodeller frÄn Googles datacenter körs nu lokalt pÄ Pixel 4 för transkription i realtid av alla röstinspelningar med en knapptryckning. Telefonen sparar och kategoriserar automatiskt inspelningar med full sökfunktion, sÄ att du kan söka efter ljud, ord eller fraser över dina inspelningar och se gula markerade avsnitt med ditt val i uppspelningsfÀltet.

Allt om kameran

Google tillbringade en bra bit av Pixel 4-meddelandet för att förklara AI, matematik och bildteknik bakom Pixel 4s fotoupplevelse, till och med ta fram den berömda fotografen Annie Leibovitz för att prata om sin upplevelse med enheten.

Google Pixel 4

Pixel 4 och 4 XL har 8MP frÀmre kameror och en rad bakre kameror inklusive 12,2 MP och 16 MP breda och teleobjektiv, en spektral- och flimmersensor, dubbelpixelfasdetektering och bÄde optisk och elektronisk bildstabilisering.

Googles ingenjör och berĂ€kningsfotoprofessor Marc Levoy beskrev det som en “programvarudefinierad kamera.” NĂ€r det gĂ€ller vad som Ă€r nytt bröt Levoy ner fyra nya kamerafunktioner: Live HDR +, smartare vitbalansering, ett förbĂ€ttrat portrĂ€ttlĂ€ge och kraftigt förbĂ€ttrad Night Sight med astroforografi.

Live HDR + bygger pĂ„ Pixel befintliga HDR + -teknik, som fĂ„ngar en serie med upp till nio foton och ger dem en genomsnittlig bild för att minska buller och lysa skuggor. Live HDR + anvĂ€nder maskininlĂ€rning för att approximera HDR + i sökaren nĂ€r du komponerar ett skott och simulerar hur det fĂ€rdiga skottet kommer att se ut sĂ„ att anvĂ€ndaren inte överkompenserar med höjdpunkter eller skuggor. 2x teleobjektiv med “superzoom” möjliggör skarpare bilder genom att nypa zooma före ett skott snarare Ă€n att beskĂ€ra det efterĂ„t.

Google Pixel 4 natthimmel

I portrÀttlÀge sa Levoy att Pixel 4 kan berÀkna djupet mer exakt med maskininlÀrning frÄn dubbla pixlar och kameror för att komponera bÀttre portrÀttbilder för bÄde större objekt och för motiv som stÄr lÀngre bak frÄn kameran.

Sökaren har ocksÄ dubbla exponeringskontroller med separata skjutreglage för ljusstyrka och skuggor nÀr du komponerar en bild, och förbÀttrad inlÀrningsbaserad vitbalansering nu i alla fotolÀgen, inte bara Night Sight.

PĂ„ tal om Night Sight, det kan nu ta bilder av vad Levoy kallade “den heliga gralen”: natthimelfoton. Pixel 4s Night Sight anvĂ€nder maskininlĂ€rning för vitbalansering och semantisk segmentering för att göra ansikten ljusare, separera förgrunden och bakĂ„t och för att mörka och avsvaga nattfoton medan algoritmiskt tar bort heta pixlar.

NÀr det gÀller hÄrdvaran har Pixel 4 ett 2800mAh-batteri och Pixel 4 XL har ett 3700mAh-batteri, bÄda med snabbladdning och trÄdlös laddning. De finns i 64 GB eller 128 GB lagringsmodeller. Alla har stereohögtalare, tre mikrofoner och brusreducering.

Pixel 4 levereras ocksÄ med tre mÄnaders Google One-molnlagring för nya kvalificerade medlemmar, inklusive 100 GB molnlagring och 1: 1 pro-sessioner. Telefonerna finns i svart, vitt och en apelsin med begrÀnsad upplaga. FörbestÀll pÄ Googles webbplats.