Google Photos kommer snart att fĂ„ en “Privat konversation” -funktion

Google Photos kommer snart att fÄ en

Du kan snart chatta med vÀnner och familj pÄ Google Foto.

Under nĂ€sta vecka kommer Google att lĂ€gga till ett nytt “privat konserveringsalternativ” i sin fotoalbum-app.

För nĂ€rvarande, nĂ€r du vĂ€ljer att dela en bild pĂ„ Google Foto, kan du göra det via e-post eller text, eller skapa ett album och dela en lĂ€nk till den. “Men vi har hört frĂ„n nĂ„gra av er att detta kan vara en enklare upplevelse”, skrev Googles produktchef Janvi Shah i ett blogginlĂ€gg pĂ„ tisdag.

Med den nya chattfunktionen kan du snabbt dela engĂ„ngsbilder med vĂ€nner som kommer att visas i en privat konversation. “Den hĂ€r funktionen Ă€r inte utformad för att ersĂ€tta de chattappar du redan anvĂ€nder, men vi hoppas att det förbĂ€ttrar att dela minnen med dina vĂ€nner och familj i Google Foto”, sĂ€ger Shah.

Google Foto-chatt

“Detta ger dig en plats att hitta de stunder du har delat med dina vĂ€nner och familj och hĂ„lla konversationen igĂ„ng”, enligt Shah.

Du kan gilla foton och videor i chatten och spara dem i ditt eget galleri.

FörÀndringen antyder att företaget kanske funderar pÄ att göra Google Photos till mer en social mediaapplikation, ett omrÄde dÀr Google har kÀmpat. Google+ Àr inte lÀngre, och företagets chattmeddelandetjÀnster har kÀmpat för att fÄ resonans med konsumenterna.

Detta kommer efter att Facebook slÀppte ett nytt verktyg som gör att mÀnniskor kan ta bilder som har laddats upp till det sociala nÀtverket och överföra dem till en annan tjÀnst, till exempel Google Foto.