Google Photos kan nu söka efter text i foton

Google Photos kan nu söka efter text i foton

Google Foto blev lite mer intelligent den hÀr veckan genom att introducera möjligheten att söka efter foton med texten de innehÄller. Det Àr ocksÄ möjligt att sedan kopiera och klistra in den texten om du sÄ önskar.

Som 9To5Google rapporterar gjorde Google inte en stor del av den nya funktionen, utan bekrÀftade bara dess existens i en Google Photos-tweet som svarade pÄ en anvÀndare som hade mÀrkt att det nu var möjligt att söka med text.

Du sÄg det! FrÄn och med den hÀr mÄnaden lanserar vi möjligheten att söka i dina foton med texten i dem.

NÀr du har hittat det foto du letar efter klickar du pÄ objektivknappen för att enkelt kopiera och klistra in text. Ta det, omöjliga wifi-lösenord ??

– Google Foto (@googlephotos) 22 augusti 2019

FörmÄgan att upptÀcka text i ett foto Àr allt tack vare Google Lens (och dess optiska karaktÀrsigenkÀnning), som började livet som bildigenkÀnningsteknik beroende av ett neuralt nÀtverk. Google lanserade den först som en fristÄende app 2017 innan den integrerades med Androids kameraapp och öppnade sina objektigenkÀnningsförmÄgor för miljontals mÀnniskor. iOS- och webbanvÀndare av Google Photos kommer gÀrna att höra att sökning med text ocksÄ fungerar för dem.

Att kunna söka med text gör bÄde kameran pÄ din telefon och Google Foto mer anvÀndbar. Hur mÄnga gÄnger har du satt dÀr och försökt ange ett obskÀrt Wi-Fi-lösenord bara för att fÄ fel och behöver starta om? Nu behöver du inte, ta bara ett foto av det, kopiera texten till foton och klistra in den i det önskade lösenordsfÀltet.

Att ta snabba bilder av dokument eller anteckningar pÄ en anslagstavla eller i en förelÀsning, till exempel, bör ocksÄ resultera i att all text som de innehÄller Àr lÀtt att söka efter och senare kopiera och klistra in i en redigerbar form. Det dröjer inte lÀnge innan vi börjar undra hur vi nÄgonsin fungerat utan det!