Google Phone App kan fÄ funktionen för samtalsinspelning

Google Phone App kan fÄ funktionen för samtalsinspelning

Om du Àr nÄgon som vill att samtalsinspelning ska vara en standardfunktion pÄ din Android-telefon, ser det ut som om din önskan kan gÄ i uppfyllelse.

Som XDA-Developer rapporterar har den senaste versionen (43.0.289191107) av Google Phone-appen precis rullat ut till Android One-telefoner, och i synnerhet Pixel 4. Det tog inte lĂ„ng tid för Mishaal Rahman, chefredaktör pĂ„ XDA för att avkoda de resurser som ingĂ„r i den nya appen för att se vad som Ă€r nytt. Vad han upptĂ€ckte var ett antal tillgĂ„ngar “relaterade till samtalsinspelning” samt en ny layout och ikon. Ytterligare bevis kommer i form av tre nya strĂ€ngar, tvĂ„ för “Record” och en för “Recording”.

Samtalsinspelning pÄ Android-telefoner har förlitat sig pÄ tillverkare snarare Àn Google pÄ grund av brist pÄ ett officiellt inspelnings-API för mobil OS. Till och med dÄ var tillgÄngen till funktionen begrÀnsad och förlitar sig pÄ tredjepartsuppringningsappar frÄn OEM.

Samtalsinspelning blev en standardfunktion antyddes tidigare denna mÄnad nÀr Xiaomi meddelade att de bytte sina telefoner för att anvÀnda standardappen Google Phone snarare Àn sin egen MIUI-uppringare. En av funktionerna i den alternativa uppringningsappen var, antar du, samtalsinspelning. NÀr anvÀndare klagade pÄ att förlora inspelningen svarade Xiaomi genom att ange att inspelning fortfarande skulle vara möjlig 2020. Nu blir det klart hur det Àr möjligt.

Innan Google bekrĂ€ftar att inspelning av samtal lĂ€ggs till i uppringningsappen Ă€r det fortfarande oklart om eller nĂ€r den kommer att införas. Även dĂ„ vet vi inte hur begrĂ€nsad det kommer att vara. Det kan bara vara för Googles egna telefoner, men varför skulle Xiaomi byta och föreslĂ„ att samtalsinspelning skulle vara tillgĂ€nglig?