Google når 310 miljoner dollar förlikning i fall av felaktig uppförande

Googles nyheter, Googles oegentligheter, Googles sexuella trakasserier, Andy Rubin Sexuella trakasserier, Android

Googles förälder Alphabet Inc. lovade 310 miljoner dollar för att utöka mångfaldsarbetet och lösa tvister med aktieägare som påstod att företagets styrelse misslyckades med att förhindra sexuella trakasserier och gömde missförhållanden från chefer.

Uppgörelsen täcker en kontrovers som skakade teknikjätten och efterklang över Silicon Valley. I centrum av rättegången stod ett utgångspaket på 90 miljoner dollar för Googles verkställande Andy Rubin, skaparen av Android-mobiloperativsystemet, som vid den tiden stod inför en utredning om sexuella trakasserier.

Tusentals Google-anställda arrangerade en walkout 2018 för att protestera mot beslutet och fick företaget att ändra flera arbetsplatspolicyer. En grupp aktieägare stämde och hävdade Googles styrelse och verkställande direktörs erbjudande vid den tiden, Larry Page, var medveten om anklagelserna mot Rubin när de godkände hans lönepaket.

“Det här är en milstolpsuppgörelse”, säger Louise Renne, en advokat som företräder aktieägarna. Hennes advokatbyrå beskrev utfallet som den ”största och mest holistiska förlikningen” i ett aktieägarmål som involverade sexuella överträdelser sedan 21st Century Fox Inc. avgjorde en trakasserier under 2017.

Alphabet tillkännagav också inrättandet av en oberoende revisionskommitté för att övervaka trakasserier. Efter anställdens genomgång avslutade Google obligatorisk skiljedom för anställda. Företaget sa på fredagen att det utvidgas till andra enheter utanför Google, som Waymo och Verily.

“Att skydda vår arbetsplats och vår kultur innebär att vi får rätt till båda dessa saker, och de senaste åren har vi arbetat hårt för att ställa upp och upprätthålla högre standarder för hela företaget”, skrev Eileen Naughton, Googles personalchef, i en anteckning till anställda om Fredag. “Tack för din tydliga feedback när vi har avancerat detta arbete.”

Relaterade Artiklar

Back to top button