Google Meet lägger till intelligent brusreducering i iOS-, Android-appar

Google Meet kan nu intelligent filtrera bort bakgrundsbrus på Android och iOS; appen tar automatiskt bort störande ljud som inte liknar röster.

Funktionen, som redan är tillgänglig på webben, är inaktiverad som standard. För att slå på den före eller under ett samtal, besök Inställningar> Ljud> Brusreducering. Orolig att hundens höga snarkning stör mötet? Kontrollera röstindikatorn längst upp till höger på skärmen: Ljud som är blockerade och inte kan höras av andra rör inte indikatorlinjen.

För att se Meet’s bullerdämpningsfunktion i aktion, se Serge Lachapelle, G Suite-chef för produktchef, demonstrera “denoisern” i videon ovan som publicerades av VentureBeat. “Det tar bort hundar som skäller, barn som gråter (de flesta av dem), applåderar”, sa han i juni. “Det kommer att vara bra på telefonens kvitrar och telefonsignaler. Och återigen, det här är vår första razzia i detta och det kommer att bli bättre och bättre nu när vi har lanserat det.”

Videochatt har blivit en viktig del av pandemilivet – oavsett om du följer med vänner och familj eller ställer in kontorsomfattande konferenser. Introducerades förra året började Google Meet i april erbjuda gratis åtkomst för upp till 100 deltagare att chatta på obestämd tid.

Men det slutar den 30 september, när gratisversioner av appen är begränsade till 60 minuter. Från och med torsdag återgår möten med upp till 250 deltagare, livestreamar med upp till 100 000 tittare på en enda domän och möjligheten att spara mötesinspelningar på Google Drive till deras ursprungliga kostnad på 25 USD per månad.

Relaterade Artiklar

Back to top button