Google Meet-användare kommer att få den här fantastiska funktionen snart

google meet, google meet new features, google meet noise cancelling, hur man aktiverar buller cancelling google meet, google meet new update, google meet update tillgänglighet

Google Meet är en av de mest använda apparna för videokonferenser under Covid-19-pandemin. Det har skett flera uppdateringar de senaste månaderna. Nu, i ett försök att filtrera bort bakgrundsbruset som ibland kan vara irriterande, har brusreducering införts i den nya uppdateringen för iOS och Android. Funktionen fanns redan för desktopversionen av appen men den kommer nu också till smartphones.

Funktionen kommer dock inte att vara tillgänglig för alla Google Meet-användare först. För närvarande kommer G Suite Enterprise- och G Suite Enterprise for Education-kunder att kunna använda den här funktionen.

Vad det kan filtrera bort och inte

Enligt blogginlägget från Googles G Suite-team kommer den AI-drivna brusreduceringen att kunna filtrera bort oönskade bakgrundsljud som hundar som skäller, pennklickar, skriver, stänger en dörr eller ljud från en närliggande byggarbetsplats. Å andra sidan kommer det inte att kunna filtrera bort ljud som kommer från TV eller två personer som pratar samtidigt. Google rekommenderar också att användare som vill spela musikinstrument ska stänga av brusreducering. Med den här funktionen aktiverad behöver användare inte oroa sig för ljudinspelning medan skärmdelning.

Utbyggnad och tillgänglighet

Utbyggnaden av den nya uppdateringen har redan börjat (28 september) och kommer snart att finnas tillgänglig, med några regioner inklusive Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Australien, Brasilien, Indien, Japan, Nya Zeeland och omgivande områden. Funktionen är inte tillgänglig för G Suite Basic, G Suite Business, G Suite for Education och G Suite for Nonprofits kunder.

Hur man slår på den

Brusreducering är inte aktiverad som standard efter uppdatering. Användare måste göra det manuellt genom att klicka på “fler alternativ” följt av “inställningar” och sedan aktivera funktionen. Användare kommer också att kunna göra det under ett samtal.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button