Google Maps lägger till COVID-19-varningar när fler städer öppnas igen

När världen börjar återupptas mitt i koronaviruspandemin lämnar fler människor sina hem och återvänder till restauranger, butiker och system för masstransit. Men låt inte frustrationen med en begränsad busslinje förstöra din nyvunna frihet: Den senaste versionen av Google Maps innehåller funktioner som hjälper dig att hitta viktig reseinformation innan du går ut.

IOS- och Android-appen visar nu relevanta varningar från lokala transitbyråer i Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Colombia, Frankrike, Indien, Mexiko, Nederländerna, Spanien, Thailand, Storbritannien och USA, med fler som kommer snart. “Dessa varningar kan hjälpa dig att förbereda dig om regeringens mandat påverkar transittjänster eller kräver att du bär en mask vid kollektivtrafiken”, skrev Ramesh Nagarajan, produktledningschef för Google Maps, i ett blogginlägg.

Föredrar du lugn och ro i en bil? Kontrollera vägbeskrivningsskärmen för att köra varningar angående COVID-19-kontrollpunkter och begränsningar längs din rutt – särskilt när du passerar nationella gränser (mellan Kanada, Mexiko och USA).

Resa i tiden för coronavirus innebär att man tar extra försiktighetsåtgärder, som att verifiera riktlinjer för medicinska anläggningar och testcentrets behörighet “för att undvika att bli avvisad eller orsaka ytterligare belastning på det lokala sjukvårdssystemet,” sa Nagarajan. Från och med den här veckan kommer Maps att påminna användare i Indonesien, Israel, Filippinerna, Sydkorea och USA om att bekräfta om det behövs ett möte.

“Vi visar dessa varningar där vi har fått auktoritativ information från lokala, statliga och federala regeringar eller från deras webbplatser”, enligt bloggen. “Och arbetar aktivt med andra byråer runt om i världen för att ge ännu mer av denna användbara information till användare i Google Maps.”

Nu mer än någonsin räknar socialt avlägsna pendlare på Maps för att berätta för dem hur överbelastad deras transitstation och åktur kommer att vara. Oavsett om du planerar framåt eller kör sent kan appen berätta vilka tider som är historiskt mindre upptagen och ger realtidsdata om folkmassorna. Hjälp till att autentisera dessa nummer genom att besöka Vägbeskrivning> Information om kollektivtrafik> Förutsägelser om trängsel (om tillgängligt).

“COVID-19 har verkligen påverkat vårt sätt att flytta runt i världen”, skrev Nagarajan. “När städer och länder över hela världen anpassar sig, är vi engagerade i att få den mest relevanta informationen direkt till hands. Så när du är redo och kan, kan du säkert ge dig ut.”

Relaterade Artiklar

Back to top button