Google Maps är nu “mer detaljerad, färgglad”

Google Maps har utvecklats från navigeringsverktyg till daglig följeslagare och erbjuder information om multimodal transport, lokala företag och senast effekterna av COVID-19. Nu, efter 15 år, får det ett nytt lager färg.

“Vi lanserar nya visuella förbättringar som ger kartan ännu mer detaljer och detaljer, vilket gör det lättare att förstå hur ett område ser ut om du utforskar virtuellt eller planerar ett besök”, skrev produktchef Sujoy Banerjee i en blogg meddelande.

Visst, Google Maps har redan högupplösta satellitbilder för mer än 98 procent av världens befolkning. Men en färsk kartläggningsalgoritm tar saker till en helt ny nivå och skapar en mer omfattande, livfull projektion av jorden.

“Att utforska en plats ger dig en titt på dess naturliga egenskaper – så att du enkelt kan skilja solbränna, torra stränder och öknar från blå sjöar, floder, hav och raviner”, sa Banerjee. “Du kan med ett ögonblick veta hur frodig och grön en plats är med vegetation och till och med se om det finns snökåpor på topparna på bergstopparna.”

Färgmappningstekniken bygger på datorsyn för att identifiera naturliga egenskaper som torra, isiga, skogsklädda eller bergiga områden i satellitbilder. Analytiker tilldelar sedan varje funktion ett antal färger: mörkgrön för en tät skog eller ljusgrön för ett område med fläckiga buskar, till exempel.

Att snabbt upptäcka en ödemark är dock inte mycket hjälp för vanliga pendlare, som mer sannolikt är intresserade av detaljer som en vägs form och bredd eller där trottoarer, övergångsställen och fotgängare ligger. “Avgörande information om du har tillgänglighetsbehov, som rullstols- eller barnvagnskrav”, påpekade Banerjee. “Dessa detaljer är särskilt användbara eftersom fler väljer att gå eller ta andra former av solotransporter på grund av pandemin.”

Detaljerade gatukartor kommer snart till London, New York och San Francisco, med planer på att utöka funktionen till fler städer “över tiden”. Uppdateringen för färgmappning är nu tillgänglig i alla 220 länder och territorier som stöder Google Maps.

Relaterade Artiklar

Back to top button