Google lovar Ätta Ärs uppdateringar för nya Chromebooks

Google lovar Ätta Ärs uppdateringar för nya Chromebooks

Om du för nÀrvarande bestÀmmer vilken bÀrbar dator du ska köpa för dina barn, gjorde Google bara Chromebooks lite mer lockande genom att lova att stödja dem i minst Ätta Är med automatiska uppdateringar.

Som Google-bloggen förklarar deltar Google for Education-teamet för nÀrvarande i Bett Show i London, som Àr inriktat pÄ anvÀndning av informationsteknik inom utbildning. Tydligt ser Google Chromebooks i skolor som en viktig drivkraft för deras framgÄng. Att göra dem sÄ sÀkra som möjligt automatiskt i kombination med att förlÀnga sitt anvÀndbara liv ser ut att vara Googles strategi för att uppnÄ det.

Befintliga Chromebooks fÄr vanligtvis automatiska programvaru- och sÀkerhetsuppdateringar i 6,5 Är efter introduktionen av en modell. Men för 2020 och senare Àr alla nya Chromebooks instÀllda pÄ att fÄ Ätta Ärs automatiska uppdateringar. De tvÄ nya Chromebooks som Google anvÀnder som exempel Àr Lenovo 10e Chromebook Tablet och Acer Chromebook 712, som bÄda kommer att fÄ uppdateringar fram till juni 2028.

Google sÀger att minst 20 nya Chrome-enheter lanseras för anvÀndning i utbildning och alla kommer att dra nytta av denna utökade supportperiod. IT-team pÄ skolor kommer ocksÄ att dra nytta av en förbÀttrad Googles administratörskonsol som erbjuder dem över 200 kontroller för att sÀkerstÀlla att alla Chromebooks fortsÀtter att prestera som avsett och fÄr uppdateringar vid rÀtt tidpunkt.

Chrome OS Automatic Update (AUE) fungerar pĂ„ en sex veckors cykel, dĂ€r Google automatiskt skickar ut sĂ€kerhets- och funktionsuppdateringar till enheter som kör operativsystemet. Det finns faktiskt tvĂ„ kopior av operativsystemet pĂ„ varje enhet, sĂ„ att uppdateringarna kan tillĂ€mpas tyst och bytas till utan avbrott – en funktion som alla Windows 10-anvĂ€ndare Ă€r sĂ€ker pĂ„ att vara avundsjuk pĂ„.