Google lovar att vara mer på förhand med insamlingen av röstdata

Google i dag sa att det kommer att vara mer på förhand om hur det använder röstdata som samlats in av Google Assistant.

Om du ställer en fråga till din Google Home-smarthögtalare eller Pixel-smartphone lagrar Google inte dina ljudinspelningar som standard. Men det rekommenderas att du tillåter det eftersom det kan hjälpa assistenten att bättre förstå dina krav. De som väljer kan dock också få versioner av inspelningarna skickade till mänskliga granskare som arbetar med Google Assistents noggrannhet.

Dessa inspelningar ska vara anonymiserade, men under sommaren läcktes mer än 1 000 röstinspelningar från Google Home-högtalare till ett belgiskt mediauttag och fick Google att pausa sin samling.

“Det är tydligt att vi inte uppfyller våra höga krav när det gäller att göra det lätt för dig att förstå hur dina data används, och vi ber om ursäkt”, säger Google i ett blogginlägg på måndag.

Framöver kommer de som väljer ljudinspelning med inställningen “Voice & Audio Activity (VAA)” att “markera att … mänskliga granskare kan lyssna på dina ljudavsnitt för att förbättra taltekniken”, säger Google.

“Om du är en befintlig assistentanvändare har du möjlighet att granska din VAA-inställning och bekräfta dina preferenser innan någon mänsklig granskningsprocess återupptas”, tillade företaget. “Vi tar inte med ditt ljud i den mänskliga granskningsprocessen såvida du inte har bekräftat din VAA-inställning igen som på.”

Google Assistent-aktivitet

Googles röstassistent kan också felaktigt aktiveras om den hör något som liknar dess vakna ord och effektivt avlyssnar användarens privata konversationer.

“Assistenten raderar redan omedelbart all ljuddata när den inser att den aktiverades oavsiktligt”, säger Google. Men företaget lägger till ett alternativ för att låta dig kalibrera hur känsliga Google Assistent-enheter kan vara för aktiveringsprompten “Hej Google.”

“Vi uppdaterar också vår policy för att kraftigt minska mängden ljuddata vi lagrar. För dig som har valt att ta del av VAA kommer vi snart att radera de allra flesta ljuddata som är kopplade till ditt konto som är äldre än några få månader. Denna nya policy kommer att komma till VAA senare i år. “

Kontrollera vilka data Google Assistant har om dig genom att besöka ditt Google-konto. Även om du har valt bort VAA-inställningen kommer Google Assistant fortfarande att transkribera dina röstinspelningar. Du kan dock välja att ta bort dem genom att besöka ditt konto.

Relaterade Artiklar

Back to top button