Google lanserar Kormo Jobs-appen i Indien

google kormo jobb i Indien, Kormo Jobs Android app, Google Pay, Zomato, Dunzo, Technology News, Indian Express

Google på onsdagen sa att de tar med sig sin ‘Kormo Jobs’ Android-app till Indien för att hjälpa arbetssökande att hitta och ansöka om positioner över hela Indien.

Teknikjätten, som introducerade “Jobb” förra året i Indien som en del av Google Pay för att koppla arbetssökande med möjligheter i branscher som on-demand-företag, detaljhandel och gästfrihet, sa att erbjudandet kommer att omvandlas till “Kormo Jobs”.

Google Regional Manager och Operations Lead (Kormo Jobs) Bickey Russell sa att Jobs ursprungligen testades i Bangladesh (2018) och därefter lanserades i Indonesien under varumärket Kormo Jobs.

Förra året gjorde Google också ett liknande erbjudande tillgängligt i Indien under varumärket ‘Jobs as a Spot’ i Google Pay-appen.

Företag som Zomato och Dunzo har hittat kandidater med erforderlig kompetens, erfarenhet och platsinställningar med hjälp av tjänsten, med över två miljoner verifierade jobb publicerade på plattformen, sa han i en blogginlägg.

“Uppmuntrad av detta momentum och för att stödja sysselsättningsinsatser i en post-pandemisk värld, tar vi vår Kormo Jobs Android-app till Indien för att hjälpa ännu fler arbetssökande att upptäcka och ansöka om jobb över hela Indien med en ytterligare gateway,” sa han .

Russell tillade att Jobs Spot på Google Pay samtidigt kommer att ommärkas till Kormo Jobs för att skapa en konsekvent upplevelse för användarna. “Vi kommer att fortsätta investera i det med nya funktioner och jobb så att dess användare kan fortsätta att dra nytta av dess bekvämlighet”, sa han.

Russell noterade att i kölvattnet av pandemin, jobb landskapet förändras med efterfrågan skiftar till nya tjänster som kräver olika uppsättningar av färdigheter och erfarenhet. Företag i alla storlekar möter utmaningarna i den nya normalen, medan arbetssökande måste anpassa sig till detta skifte snabbt, sade han och tillade att företaget har kunnat spela en hjälpsam roll för att underlätta anslutningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button