Google lanserar fond för att donera 4 miljoner dollar till ACLU, andra

Google, miljonfond, ACLU, ILRC, IRC, FN: s flyktingbyrå, Googles krisfond, invandrarrättighetsorganisationer, Donald Trump immigrationsfond, verkställande invandringsorder, teknik, tekniknyheter Google säger i ett uttalande att det är oroligt över konsekvenserna av president Donald Trumps order att tillfälligt avbryta invandring från sju muslimska majoritetsländer. (Bild för representation, Källa: Google)

Google har bekräftat en USA Today-rapport att de finansierar en initial $ 2 miljoner för fonden som kan matchas med upp till $ 2 miljoner i donationer från anställda. Pengarna ska gå till American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee och FN: s flyktingbyrå. Google har skapat en krisfond som kan samla upp till 4 miljoner dollar för fyra organisationer för invandrarrättigheter.

Titta på alla våra videor från Express Technology

Företagsledare donerar också separat till ansträngningen. Google säger i ett uttalande att det är bekymrat över den inverkan president Donald Trumps order att tillfälligt avbryta invandring från sju muslimska majoritetsnationer kommer att ha på företagets anställda och deras familjer. Företagsledare donerar också separat till ansträngningen.

Google säger i ett uttalande att det är bekymrat över den inverkan president Donald Trumps order att tillfälligt avbryta invandring från sju muslimska majoritetsnationer kommer att ha på företagets anställda och deras familjer.

Googles VD Sundar Pichai har också talat emot ordern i ett internt memo till anställda. Flera chefer i Silicon Valley donerade till lagliga ansträngningar för att stödja invandrare som står inför förbudet. Tesla-verkställande direktören Elon Musk och Uber-chefen Travis Kalanick sa båda på Twitter att de skulle ta branschens oro över invandring till Trumps företagsråd, där de tjänar.

Kalanick har mött opposition på sociala medier för att gå med på att vara en del av den rådgivande gruppen. Kalanick i ett Facebook-inlägg på söndagen kallade invandringsförbudet “fel och orättvist” och sa att Uber skulle skapa en fond på 3 miljoner dollar för att hjälpa förare med invandringsfrågor.

(Ingångar från AP)

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button