Google lÀgger till USB-C-modell i Titan Security Key Lineup

Google lÀgger till USB-C-modell i Titan Security Key Lineup

Googles Titan-sÀkerhetsnyckel fÄr en USB-C-version som kan anslutas till de senaste bÀrbara datorerna och Android-smartphones.

Den nya modellen sÀljs den 15 oktober i USA för 40 dollar. För att tillverka enheterna har Google samarbetat med sÀkerhetsnyckelleverantören Yubico, som ocksÄ erbjuder en liknande USB-C-nyckelmodell för $ 50.

Även om sĂ€kerhetsnycklar kan vara dyra, erbjuder de det bĂ€sta skyddet mot kapning online-konto. I grund och botten mĂ„ste den som loggar in tillhandahĂ„lla rĂ€tt lösenord och sedan sĂ€tta in en maskinvarubaserad nyckel i enhetens USB-port för att fĂ„ Ă„tkomst. Onlinesidor inklusive Google, Facebook, Twitter och Dropbox stöder alla tekniken, som vanligtvis kan aktiveras i ett kontos instĂ€llningsmeny.

Google Titan sÀkerhetsnycklar 5

Förra Äret började Google sÀlja Titan Security Keys för att hjÀlpa konsumenter och företagskunder att skydda sina konton. Men pÄ den tiden erbjöd Google bara tvÄ versioner: Den första USB-A som stöds förutom NFC-anslutningar, som Android-smartphones tenderar att stödja. Den andra var kompatibel med USB-A, Bluetooth och NFC, sÄ det kunde fungera pÄ iPhones och iPads.

För att bygga tidigare maskinvara samarbetade Google med den kinesiska leverantören Feitian, vilket utlöste sÀkerhetsproblem kring kinesisk spionering. Som svar sa Google att bÄda nycklarna byggdes med anpassad firmware som Àr resistent mot manipulation, Àven frÄn leverantörskedjeproducenter.

Den hÀr gÄngen knackar Google pÄ Kalifornien-baserade Yubico för att hjÀlpa den att bygga USB-C Titan Security Key, som ocksÄ kommer med Googles anpassade firmware men inte stöder NFC. Leta efter det i Google Store.

Googles tvÄ andra befintliga sÀkerhetsnycklar sÀljs för nÀrvarande som ett $ 50-paket. Men framöver planerar Google att sÀlja dem som enskilda produkter. USB-A / NFC-modellen kostar $ 25 medan USB-A / Bluetooth / NFC-versionen kostar $ 35.

“Vi rekommenderar alla anvĂ€ndare med högre risk för riktade attacker att skaffa Titan Security Keys och anmĂ€la sig till Advanced Protection Program (APP), som tillhandahĂ„ller Googles branschledande sĂ€kerhetsskydd för att försvara sig mot utvecklande metoder som angripare anvĂ€nder för att fĂ„ tillgĂ„ng till din konton och data, sĂ€ger Googles produktchef Christiaan Brand i ett uttalande.

Vem som helst kan registrera sig för Googles avancerade skyddsprogram, men det krÀver att du Àger tvÄ sÀkerhetsnycklar, som kan komma frÄn vilken leverantör som helst. Programmet Àr utformat för att hjÀlpa politiker, företagsledare och aktivister att skydda sina Google-konton frÄn de mest sofistikerade hackarna genom att tvinga nÄgon att logga in med en sÀkerhetsnyckel.

Ett gratis alternativ för att skydda dina onlinekonton Àr tvÄfaktorsautentisering, som mÄnga av de stora onlinewebbplatserna stöder. SÀkerhetsinstÀllningen krÀver i princip att nÄgon loggar in för att ange lösenordet och en engÄngskod som genereras pÄ din smartphone. Google har ocksÄ arbetat med att förvandla nyare Android-smartphones till sjÀlva sÀkerhetsnycklar.