Google lägger till mörkt läge i Android G Suite-appar

Google vänder fler Android-applikationer till den mörka sidan: Docs, Sheets och Slides stöder nu mörkt läge för bättre användbarhet i svagt ljus och förlängd batteritid. Inställningarna för varje app justeras automatiskt när operativsystemet är inställt på “mörkt tema”.

Användare kan under tiden slå på och av funktionen individuellt och lämna Sheets dark medan Docs och Slides förblir ljusa, till exempel. För att ändra temainställningen öppnar du bara appmenyn (de tre horisontella raderna i hörnet), trycker på inställningar (verktygsikonen) och väljer “Välj tema”. Alternativen inkluderar mörkt, ljus eller systemets standard.

Mörkt läge kan kännas lättare för ögonen, men det ger förmodligen inte den bästa formella presentationen. Oroa dig inte, men du kan arbeta sent på natten med liten näthinnestam medan du fortfarande gör ett bra intryck på chefen. Med Google kan du förhandsgranska dokument med det lätta temat som tillämpas via More (de tre vertikala prickarna) och alternativet “Visa i ljust tema”.

Android 10, som släpptes i september, introducerade ett mörkt läge på systemnivå, vilket gör det möjligt för appar som Google-sökning, Gmail och Kalender att dra nytta av det ljus-på-mörka färgschemat. Vissa tredjepartsprogram, inklusive WhatsApp, har aktiverat ett liknande alternativ för iOS och Android.

Rullar ut nu, mörkt tema för Docs, Sheets och Slides är för närvarande endast tillgängligt på Android-enheter. Det finns inget ord om huruvida funktionen så småningom utvidgas till iOS eller desktop. Google svarade inte omedelbart på PCMags begäran om kommentar. Apple meddelade under förra sommaren mörkt läge i alla inbyggda applikationer i iOS 13 och iPadOS, samt möjligheten för tredjepartsutvecklare att implementera sina egna mörka teman.

Relaterade Artiklar

Back to top button