Google lÀgger till en uppspelningsknapp i Chrome

Google lÀgger till en uppspelningsknapp i Chrome

Google förbereder sig för att introducera en ny funktion till Chrome i form av en uppspelnings- / pausknapp för allmÀnna ÀndamÄl som finns i webblÀsarens verktygsfÀlt.

Med sÄ mycket av vÄr underhÄllning och vÄra tjÀnster som nu nÄs via en webblÀsare Àr vi alla vana vid att ha flera webblÀsarflikar öppna samtidigt. Nu vill Google göra styrning av video- och ljuduppspelning till en mycket enklare uppgift oavsett vilken flik den spelas i genom att införa en alltid tillgÀnglig knapp.

Som ZDNet rapporterar har Chrome Canary “blödande kant” -versionen av Chrome-webblĂ€saren introducerat den hĂ€r nya uppspelnings- / pausknappen till grĂ€nssnittet till höger om URL-fĂ€ltet, med dess officiella namn som Global Media Controls (GMC). Knappen expanderar för att visa stopp och Ă„teruppta alternativ för alla tillgĂ€ngliga media.

Genom att införa den hĂ€r knappen löser Google problemet med att behöva identifiera vilken flik som för nĂ€rvarande spelar media nĂ€r du snabbt vill stoppa uppspelningen och vice versa. Detta Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbart eftersom Google Ă€ndrade funktionen “stĂ€nga av en flik” frĂ„n att trycka pĂ„ högtalarikonen för att behöva högerklicka pĂ„ fliken för att komma Ă„t alternativet. GMC gör detta till ett klick / tryck-process igen.

För nÀrvarande Àr GMC fortfarande en experimentell (och tydligen buggy) funktion, men det förvÀntas göra övergÄngen till stationÀra versioner av Chrome pÄ Windows, Mac och Linux sÄ smÄningom. Det Àr mycket troligt att Chrome OS kommer att fÄ knappen ocksÄ, vi vet bara inte nÀr Ànnu.

Om du anvÀnder Chrome Canary-versionerna av webblÀsaren kan du komma Ät GMC genom att aktivera flaggan chrome: // flags / # global-media-controls.