Google lägger till en uppspelningsknapp i Chrome

Google förbereder sig för att introducera en ny funktion till Chrome i form av en uppspelnings- / pausknapp för allmänna ändamål som finns i webbläsarens verktygsfält.

Med så mycket av vår underhållning och våra tjänster som nu nås via en webbläsare är vi alla vana vid att ha flera webbläsarflikar öppna samtidigt. Nu vill Google göra styrning av video- och ljuduppspelning till en mycket enklare uppgift oavsett vilken flik den spelas i genom att införa en alltid tillgänglig knapp.

Som ZDNet rapporterar har Chrome Canary “blödande kant” -versionen av Chrome-webbläsaren introducerat den här nya uppspelnings- / pausknappen till gränssnittet till höger om URL-fältet, med dess officiella namn som Global Media Controls (GMC). Knappen expanderar för att visa stopp och återuppta alternativ för alla tillgängliga media.

Genom att införa den här knappen löser Google problemet med att behöva identifiera vilken flik som för närvarande spelar media när du snabbt vill stoppa uppspelningen och vice versa. Detta är särskilt användbart eftersom Google ändrade funktionen “stänga av en flik” från att trycka på högtalarikonen för att behöva högerklicka på fliken för att komma åt alternativet. GMC gör detta till ett klick / tryck-process igen.

För närvarande är GMC fortfarande en experimentell (och tydligen buggy) funktion, men det förväntas göra övergången till stationära versioner av Chrome på Windows, Mac och Linux så småningom. Det är mycket troligt att Chrome OS kommer att få knappen också, vi vet bara inte när ännu.

Om du använder Chrome Canary-versionerna av webbläsaren kan du komma åt GMC genom att aktivera flaggan chrome: // flags / # global-media-controls.

Relaterade Artiklar

Back to top button