Google lÀgger till 4 datalagringsfunktioner till Android TV

Google lÀgger till 4 datalagringsfunktioner till Android TV

Om du Àger en Smart TV som anvÀnder Android TV kommer det snart att vara möjligt att titta pÄ upp till tre gÄnger lÀngre med samma mÀngd data. Om du Àr beroende av en mobil hotspot med ett datalock nÀr du strömmar, kommer det att bli mycket goda nyheter.

Som TechCrunch rapporterar tillkÀnnagav Google fyra nya datalagringsfunktioner för Android TV den hÀr veckan inför ett evenemang som hÄlls i New Delhi pÄ torsdagen. Funktionerna riktas inledningsvis till miljontals konsumenter i Indien som inte har tillgÄng till en pÄlitlig trÄdbunden internetanslutning hemma och istÀllet förlitar sig pÄ en mobil hotspot för Ätkomst och en hÄrd grÀns för den data de kan konsumera varje mÄnad.

De fyra nya funktionerna heter Data Saver, Data Alerts, Hotspot Guide och Cast. Data Saver Àr den viktigaste av de fyra och syftar till att minska mÀngden data som krÀvs för att strömma innehÄll. Att anvÀnda den minskar dataanvÀndningen med upp till tre gÄnger, eller alternativt kan du titta pÄ tre gÄnger lÀngre. Data Alerts gör det enkelt att övervaka data som anvÀnds för att inte anvÀnda för mycket och medföra oönskade extra kostnader. En varning kan stÀllas in för varje 100 MB, 500 MB eller 1 GB data som konsumeras vid streaming av innehÄll.

Hotspot Guide tillÄter att en Android TV-enhet kan stÀllas in med hjÀlp av en mobil hotspot, dÀr Cast tillÄter att media kan laddas ner frÄn en telefon till en TV utan att anvÀnda nÄgon av dina datatillÀgg. NÀr alla fyra anvÀnds tillsammans bör det drastiskt sÀnka dataanvÀndningen för en Android TV-enhet.

Google lanserar först datasparfunktionerna till Indien först, med Xiaomi, TCL och Marq av Flipkart som de första som uppdaterar sina Android TV-enheter. Efter det har Google för avsikt att lansera funktionerna till andra lĂ€nder och jag ser ingen anledning till att det inte kommer att omfatta dess största marknader som USA och hela Europa. Om vi ​​alla anvĂ€nder mindre data frigör det Ă€ndĂ„ bara rören för fler anvĂ€ndare.