Google köpte Fitbit för 2,1 miljarder dollar. Men han var inte den enda som var intresserad

Fitbit Versa
Fitbit Versa-klocka

I slutet av oktober fanns det obekrÀftade rapporter till allmÀnheten att Google, genom moderbolaget Alphabet, förhandlade om köp av Fitbit.

Det tog inte lÄng tid för Google att bekrÀfta rapporterna. Han tog över tillverkaren Fitbit för en summa 2,1 miljarder dollar för att stÀrka investeringarna i WearOS-plattformen, som arbetar inom segmentet bÀrbar elektronik.

Avtalen om det slutliga avtalet mellan de tvÄ företagen bekrÀftades pÄ Google-bloggen av en av företagets ledare Rick Osterloh.

Google har beskrivit Fitbit som en pionjÀr inom bÀrbar elektronik som har skapat övertygande produkter och en aktiv anvÀndargrupp. I nÀra samarbete med Fitbit-experter lovar det att pÄskynda innovation inom kategorin bÀrbara enheter, som bör skapas genom att kombinera den bÀsta mjukvaran, hÄrdvaran och artificiell intelligens.

fitbitFitbit jonisk klocka

Chef för Fitbit James Park Àr glada över framtiden som vÀntar dem med Google. Enligt honom Àr Google den perfekta partnern för att föra dem vidare.

Men det ser ut som att Google inte var det enda företaget som var intresserad av Fitbit. Informationen skriver om Facebook, som ville köpa Fitbit för ungefÀr hÀlften av vad Google erbjöd.

Vid första anblicken har smarta klockor och armband förmodligen inget att göra med det sociala nÀtverket Facebook. Men Facebook försöker ocksÄ utöka sin verksamhet med hÄrdvaruprodukter. I sin portfölj har den smarta skÀrmar för hushÄll som heter Portal.

Fitbit VersaFitbit Versa-klocka

Den virtuella verkligheten bör inte heller glömmas bort Oculus VRsom Facebook köpte 2015 för 2,3 miljarder dollar. Förutom den redan vÀletablerade smarttelefonen fÄr bÀrbar teknik mer och mer framtrÀdande, vilket kan ha sett internetjÀttens potential. Men förmodligen inte tillrÀckligt för att betala för mycket för Google.

Detta Àr inte Googles första investering i bÀrbara enheter. Tidigare i Är tog han över för 40 miljoner dollar del av Fossils immateriella ÀganderÀtt med fokus pÄ forskning och utveckling.

Vi trĂ€ffar smarta klockor nĂ„gon gĂ„ng – kanske nĂ€sta Ă„r Pixel Watch eller ett armband Pixelband? Troligtvis ja.