Google I / O 2018: Google Assistant bokar snart dina möten tack vare Google Duplex

Google I / O 2018: Google Assistant bokar snart dina möten tack vare Google Duplex Höjdpunkten i Google Assistant är möjligheten att ringa och boka möten för användarens räkning. (Expressfoto)

För de flesta teknikföretag handlar fokuset på maskininlärning och artificiell intelligens inte längre bara om motord. Vare sig det är Amazons Alexa eller Google Assistant, AI-drivna assistenter har tagit över telefoner, högtalare och lovar att göra livet mycket enklare för användarna. Och medan de flesta assistenter kan hantera en användares förfrågningar som att varna om vädret eller påminna om mötena, finns det fortfarande mycket utrymme som fortfarande inte uppfylls. Google visade vid sin I / O-keynote nästa gräns för assistenter: en där de kan ha en fullfjädrad konversation med människor precis som vi skulle prata med varandra.

Under keynoten gav Google en demonstration av att assistenten faktiskt ringde för användarens räkning för att fixa ett möte. I demonstrationen kunde assistenten ringa en frisörsalong och ha en konversation med personen i andra änden när den försökte boka en tid för användaren. Assistenten ombads att boka en tid mellan 10 och 12 och den kunde föra en konversation med den andra sidan när den förhandlade om denna uppgift. Baserat på demonstrationen kanske tanken på en assistent som gör en helt normal konversation med riktiga människor kanske inte ligger så långt efter.

I en annan del av demonstrationen efterlyser assistenten en restaurangbokning och Google visade hur det skulle hantera samtalet när begäran inte lyckades. I det här fallet fanns det ingen bokning tillgänglig på restaurangen, men för att citera Googles VD Sundar Pichai, “Assistenten hanterade detta på ett värdigt sätt”.

Denna interaktion mellan människa och dator på naturligt språk, vilket betyder språk som människor talar det och inte i fasta kommandon, är något som hittills inte varit möjligt. Så hur lyckades Google Assistant föra en konversation med en annan människa, samtidigt som det lät helt normalt? Det är tack vare Googles Duplex-teknik, som driver denna röstinteraktion.

I ett blogginlägg på Google Duplex förklarar företaget att tillämpningen av djupa neurala nätverk som Google Voice Search, WaveNet är det som har ökat dessa framsteg. Med Google Duplex kan interaktioner med automatiska system i framtiden förändras dramatiskt. I framtiden kommer det att bli mer naturligt och samtalspratat att prata med en maskin, precis som Google visade.

Läs | Google I / O 2018-nyckel: Android P, Google Assistant, AI och maskininlärning, de bästa meddelandena

google assistent, google duplex Google har inte angett något datum när Google Assistant kommer att få den här funktionen för att ringa faktiska samtal.

Vad är Google Duplex?

Google säger att detta är en ny teknik för att föra naturliga konversationer för “verkliga” uppgifter via telefon. Detta är inriktat på att slutföra uppgifter som att fixa möten samtidigt som konversationen låter så naturlig som möjligt. Som Google-demonstrationen visade skulle upplevelsen vilja prata med en annan människa, inte en maskin. Duplex kan dock inte föra allmänna konversationer utanför sin domenexpertis.

Nyckeln är att Google Duplex kan förstå sammanhanget i dessa meningar när man försöker boka ett möte. För vanliga automatiserade system är detta en utmaning. Duplex kan också förstå och bearbeta komplexa meningar, vilket kanske inte är en utmaning för människor, men de flesta maskiner snubblar på den här fronten.

Google Duplex har vad företaget kallar ett “återkommande neurala nätverk” som kan hantera utmaningarna med komplexa meningar. Den har byggts med företagets TensorFlow Extended (TFX). TensorFlow är Googles bibliotek med öppen källkod för att bygga maskininlärningsapplikationer.

För att Duplex skulle vara så exakt, litade Google på telefonsamtalsdata, som anonymiserades. För utbildningen av Duplex-systemet förlitade sig Google också på erfarna operatörer som fungerade som instruktörer för att hjälpa systemet att nå önskad kvalitetsnivå. Efter detta kunde systemet ringa på egen hand. Men det har också självövervakningsförmåga, säger Google. Det betyder att den också kan känna igen när en begäran ges om ett riktigt komplext möte och som det inte kan slutföra. I det här fallet kommer den att be en mänsklig operatör att gå in.

Så när kan jag be min Google Assistant att boka mina möten?

Den här funktionen tar lite tid att rulla ut. Google har inte angett något datum när Google Assistant kommer att få den här funktionen för att ringa faktiska samtal. Som Sundar Pichai sa under inledningen måste företaget få den här rätt, och den kommer att rullas ut när systemet är perfekt. Men om man går efter demo, när funktionen väl görs tillgänglig kommer den att ge Google Assistant en seriös fördel över tävlingen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button