Google I / O 2017: Daydream 2.0 ‘Eufrat’ lägger till skärmgjutning, Chrome-stöd

Google I / O 2017, Daydream 2.0, Google Daydream VR, Daydream Euphrates, Daydream Chrome Support, Daydream Chromecast, Technology, Technology News Eufrat kommer att finnas tillgängligt på alla Daydream-kompatibla telefoner senare i år, inklusive Galaxy S8 och S8 + och LGs kommande flaggskeppssmartphone.

Den andra dagen av I / O 2017, som för närvarande händer i Mountain View, Kalifornien, delade Google sina planer på att uppdatera Daydream till version 2.0. Kodnamnet “Eufrat”, uppdateringen kommer att göra VR roligare och lättare att dela. Eufrat kommer att finnas tillgängligt på alla Daydream-kompatibla telefoner senare i år, inklusive Galaxy S8 och S8 + och LGs kommande flaggskeppssmartphone.

Den nya uppdateringen ger en massa nya funktioner. För att förbättra användargränssnittet har startskärmen moderniserats lite med en ny innehållsguide. Instrumentpanelen lägger också till åtkomst till inställningar och aviseringar. Det får också stöd för delning av skärmdumpar och videoinspelning.

Dessutom har Google också lagt till cast-stödet, vilket gör det möjligt för användare att strömma innehållet på den stora skärmen. Detta är ett stort steg. Så om du till exempel spelar ett spel i virtuell verklighet kommer den andra personen i rummet att kunna se vad du ser. Det här alternativet har funnits på ett avancerat headset som HTC Vive, men det kräver en sladd för att ansluta till en TV. Googles strategi är enkel: att anta den trådlösa framtiden.

Den stora höjdpunkten är naturligtvis att Google gör en fullständig version av Chrome speciellt för virtual reality. Det betyder att Chrome-webbläsaren tillåter användare att navigera med en Daydream-kontroller. Dessutom kan du uppleva virtual reality-appar som utnyttjar WebVR eller surfa på nätet.

Google gör det också möjligt att göra YouTube användarvänligt i virtuell verklighet. Programvarugiganten förhandsgranskade en ny funktion som gör det möjligt för användare att titta på YouTube-videor i virtuell verklighet med andra människor och ha diskussioner i samma virtuella miljö.

Google har arbetat med att göra virtual reality tillgänglig för miljontals användare över hela världen. Det gjorde ett inträde i virtual reality-territoriet med Google Cardboard och flyttade gradvis upp stegen med Daydream, en VR-plattform för Android-enheter som är inbyggd i Android Nougat. Senare tillkännagav Google sitt eget virtual reality-headset, Daydream View. Företaget säger att det för närvarande finns åtta telefoner med Daydream-stöd, och fler telefoner kommer att läggas till den växande listan från exempelvis Motorola och Lenovo.

Den här veckan tillkännagav Google också den årliga I / O att de lägger till stöd för fristående headset som inte kräver en smartphone. Google har gått ihop med Qualcomm för att utveckla en referensdesign, och Lenovo och HTC har tagits in för att lansera ett fristående Daydream-headset senare i år.

Ansvarsfriskrivning: Författaren deltar på Google I / O på inbjudan av Google India

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button