Google I / O 2017: Android O betaversion tillgänglig för nedladdning idag

Google, Android, Android O, Android O Beta, Google I / O, Google I / O 2017, Google I / O Keynote, Google I / O Keynote 2017,

Google har meddelat lanseringen av Android O Beta för kvalificerade Pixel- och Nexus-enheter. När han talade vid Google I / O årliga utvecklarkonferens meddelade VD Sundar Pichai att Google den här veckan har passerat två miljarder aktiva Android-milstolpe.

Sökjätten har klassificerat funktioner i Android O i två kategorier – Fluid Experiences och Vitals. Funktionerna i Fluid Experiences inkluderar ‘bild-i-bild’-läge, autofyll, smart textval och mer. Medan Vitals för Google är väsentligt bättre prestanda, säkerhet och batterioptimeringar. Med Android O har företaget introducerat en ny Play-Protect-funktion som kan hitta problem i appar och skydda din enhet från säkerhetshot.

Google hade först släppt utvecklarförhandsgranskningen (alfa) av Android O för Pixel-smartphones, Pixel C-surfplatta, Nexus 5X, Nexus 6P och Nexus Player i mars. Denna tidiga förhandsgranskning var avsedd för apputvecklare och enhetstillverkare. Vid tidpunkten för det första tillkännagivandet hade Google också tillhandahållit en tidslinje för efterföljande uppdateringar. Android O Beta är tillgänglig för nedladdning från idag och kommer att finnas tillgänglig för alla senare i år, säger Google. Användare kan helt enkelt besöka android.com/beta för att ladda ner beta-programvaran.

Viktiga funktioner i Android O

Bakgrundsgränser: Google har mer fokus på att förbättra batteriets prestanda med Android O och som ett resultat fick utvecklarförhandsgranskningen ytterligare automatiska begränsningar för vad alla appar kan utföra i bakgrunden. Företaget tror att dessa ändringar kommer att ha en betydande inverkan på användarens enhet och batteriprestanda.

Bild-i-bild: Google gick ett steg före från flera fönster och fick funktionen bild-i-bild från Android TV till Android-telefoner och surfplattor. Det låter användare fortsätta titta på en video ovanpå andra appfönster.

Meddelandekanaler: Android O introducerade också nya appdefinierade kategorier för anmälningsinnehåll. Meddelandekanalerna gav i princip utvecklare möjlighet att ge användarna lite extra kontroll över olika typer av meddelanden. Till exempel kan användare från en appavisering själva blockera eller snooze de ytterligare aviseringarna under tiden.

Anslutningar och Pro Audio: Google har tagit in stöd för högkvalitativa Bluetooth-ljudcodecs som LDAC-codec i Android O. Sedan finns det nya Wi-Fi-funktioner som Wi-Fi Aware och stöd för app- och enhetskommunikation utan en Internetåtkomstpunkt.

Andra funktioner: Google har aktiverat multiprocess-läge som standard i Android O, något som företaget hade hållit frivilligt för WebView i Android Nougat. Detta läge sätter webbinnehåll i en isolerad process, vilket förbättrar prestanda och förbättrar stabiliteten. Android O-förhandsgranskningen tillät också utvecklare att skapa bättre tangentbordsnavigering. Slutligen får utvecklare av bildappar tillgång till ett bredare färgskala av nya enheter med avancerade skärmar.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button