Google hoppas att åter komma in i Kina efter hösten efter fem års frånvaro: rapport

Google planerar att komma in i Kina igen i år, säger en rapport. Google planerar att komma in i Kina igen i år, säger en rapport.

Google förväntar sig att återvända till Kina redan i höst efter fem års frånvaro, rapporterade den tekniska webbplatsen The Information på fredag.

Företaget hoppas få den kinesiska regeringens godkännande för en Kina-version av sin mobilapp för Play Store, rapporterade The Information, med hänvisning till personer som är bekanta med planen.

Teknikjätten planerar också att utvidga stödet till en version av Android för bärbara enheter i landet, citerade informationen en av folket som sa.

Google har försäkrat kinesiska myndigheter att de kommer att följa lokala lagar och blockera Play Store-appar som regeringen anser vara stötande, berättade en person som är bekant med planerna på webbplatsen.

Play store-appen fungerar endast på enheter som kör den nyligen avslöjade “M” -versionen av Android, och endast på enheter som uppfyller Kinas industriministerium och informationsteknologikrav, rapporterade informationen.

Google planerar också att erbjuda nya incitament till telefontillverkare att uppgradera Android-telefoner till de senaste versionerna av sitt operativsystem, berättade en person som är bekant med planerna på webbplatsen.

Google var inte omedelbart tillgängligt för kommentarer.

Relaterade Artiklar

Back to top button