Google gör det mycket enklare att betala med Chrome

Om du har en betalningsmetod lagrad i ditt Google-konto behöver du inte längre synkronisera Chrome på olika enheter för att den ska vara tillgänglig.

Som förklarats på Chromium-bloggen beslutade Google att göra shopping “snabbt, smidigt och säkert” genom att justera betalningar i Chrome för att vara bekvämare. I själva verket betyder det att betalningsmetoder som lagras i ditt Google-konto kommer att dyka upp för att automatiskt fylla i betalningsfältet så länge du är inloggad på Chrome.

Innan nu har du tillgång till en lagrad betalningsmetod som krävs med Chrome-synk på varje enhet du använder. Nu är det bara att logga in på Chrome för att göra informationen tillgänglig. Ett lagrat kort kommer också att vara tillgängligt varhelst Google Pay accepteras.

Att göra den här ändringen betyder dock inte att ditt kort kommer att vara tillgängligt för alla som använder din enhet. Även om det är upplåst och inloggat i Chrome kräver Google fortfarande att användaren anger ett korts CVC-nummer för att en betalning ska gå igenom. Det är också möjligt att ha mer än ett kort tillgängligt via ditt Google-konto och du kan hantera betalningsmetoder när som helst genom att navigera till Google-konto> Betalningar och prenumerationer> Betalningsmetoder.

Om detta inte är en funktion som du vill aktivera är det möjligt att stänga av den. Stäng bara av Chrome-inloggningen, på det sättet när du loggar in på en Google-tjänst loggar du inte automatiskt in i Chrome och låser upp de sparade betalningsmetoderna. Alternativt kan du inte spara några betalningsmetoder i ditt Google-konto.

Relaterade Artiklar

Back to top button