Google gör det mycket enklare att betala med Chrome

Google gör det mycket enklare att betala med Chrome

Om du har en betalningsmetod lagrad i ditt Google-konto behöver du inte lÀngre synkronisera Chrome pÄ olika enheter för att den ska vara tillgÀnglig.

Som förklarats pĂ„ Chromium-bloggen beslutade Google att göra shopping “snabbt, smidigt och sĂ€kert” genom att justera betalningar i Chrome för att vara bekvĂ€mare. I sjĂ€lva verket betyder det att betalningsmetoder som lagras i ditt Google-konto kommer att dyka upp för att automatiskt fylla i betalningsfĂ€ltet sĂ„ lĂ€nge du Ă€r inloggad pĂ„ Chrome.

Innan nu har du tillgÄng till en lagrad betalningsmetod som krÀvs med Chrome-synk pÄ varje enhet du anvÀnder. Nu Àr det bara att logga in pÄ Chrome för att göra informationen tillgÀnglig. Ett lagrat kort kommer ocksÄ att vara tillgÀngligt varhelst Google Pay accepteras.

Att göra den hĂ€r Ă€ndringen betyder dock inte att ditt kort kommer att vara tillgĂ€ngligt för alla som anvĂ€nder din enhet. Även om det Ă€r upplĂ„st och inloggat i Chrome krĂ€ver Google fortfarande att anvĂ€ndaren anger ett korts CVC-nummer för att en betalning ska gĂ„ igenom. Det Ă€r ocksĂ„ möjligt att ha mer Ă€n ett kort tillgĂ€ngligt via ditt Google-konto och du kan hantera betalningsmetoder nĂ€r som helst genom att navigera till Google-konto> Betalningar och prenumerationer> Betalningsmetoder.

Om detta inte Àr en funktion som du vill aktivera Àr det möjligt att stÀnga av den. StÀng bara av Chrome-inloggningen, pÄ det sÀttet nÀr du loggar in pÄ en Google-tjÀnst loggar du inte automatiskt in i Chrome och lÄser upp de sparade betalningsmetoderna. Alternativt kan du inte spara nÄgra betalningsmetoder i ditt Google-konto.