Google gör automatisk radering av data standard för nya användare

appförbud, kinesiska appar förbjudna, regering förbjuder tiktok, tiktok förbud, uc webbläsare förbud, Indien Kina gräns nyheter Google ger användarna möjlighet att radera automatiskt om tre månader eller 18 månader (Bloomberg)

Genom att trycka på sekretessfunktionerna på sin plattform har Google nu gjort att radera standard för nya konton automatiskt. Detta kommer att gälla platshistorik, webb- och appaktivitet samt YouTube-historik, säger Rahul Roy Chowdhary, VP-Product Management, Google.

Användare har möjlighet att radera data automatiskt om tre månader eller 18 månader, eller bara välja att radera manuellt. Användare har möjlighet att gå tillbaka och ändra detta när det behövs, även när standardinställningen är automatisk radering på 18 månader.

Roy Chowdhary sa till indianexpress.com att det alltid är en kamp som ger användaren fler alternativ. “Så anledningen till att vi valde dessa kortalternativ, är att det uppfyller viktiga användningsfall”, sa han samtidigt som han accepterade att detta är en “förenkling” och de vet att det inte passar allas användningsfall. “I framtiden kan vi ändra den standard, men nästan varje förändring och varje alternativ, här kommer ytterligare komplexitet,” förklarade han och tillade hur varje gång de lägger till ett nytt alternativ Google måste köra en förståelsesstudie, besöka användare personligen för att förstå om de får de nya ändringarna.

“Sekretess är ett av de viktigaste investeringsområdena, och för detta tar vi vårt unika tillvägagångssätt på detta område, ett som bygger på enkelhet, djup teknisk innovation, en anda av öppenhet.” Roy Chowdhary, som är chef för Google: s centrala sekretesslag, sa att de är “mycket fokuserade på integritet och det är djupt engagerat i att se till att användarna känner detta nu och många år in i framtiden.”

Han betonade de tre “övergripande principerna som styr Googles inställning till integritet” och sade: “Den första principen är att behandla våra användare på ett ansvarsfullt sätt. Och vad det betyder är att vara väldigt avsiktligt och tankeväckande om vilka uppgifter vi samlar in varför vi samlade in, hur länge vi behåller före och under hela det som han visade oss. Den andra principen är att se till att våra användare har en känsla av myndighet och en känsla av kontroll över hur de hanterar sin dataskydd är djupt personlig och där kan vi välja rimliga standardvärden, men integritet är inte en storlek som passar alla. Och se till att du kan göra rätt val för data på ett enkelt, lättanvänt sätt. ” Den tredje principen, sade han, handlar om att skydda användarnas data från skada och från missbruk. ”Vi hör om och om igen om användare över hela världen, användarstudierna. Och för många av våra användare är säkerhetens viktigaste sekretessfunktion. Och det är något vi kan. ”

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button