Google ger 100 000 hemminis till personer med förlamning

Google ger 100 000 hemminis till personer med förlamning

Googles Nest-team samarbetar med Christopher & Dana Reeve Foundation för att ge 100 000 Home Mini smarta högtalare till personer med förlamning och deras vÄrdgivare.

Google meddelade nyheterna i ett blogginlÀgg skrivet av Team USA Paralympic Powerlifter och Christopher & Dana Reeve Foundation-ambassadör Garrison Redd, som har levt med förlamning i 20 Är. Redd sa att han har anvÀnt Home Mini i flera mÄnader, och det har hjÀlpt honom att fÄ sjÀlvstÀndighet.

“NĂ€r du Ă€r förlamad gĂ„r ditt hem frĂ„n att vara en plats för komfort och sĂ€kerhet till en pĂ„minnelse om vad du har förlorat”, skrev Redd. “Ljusbrytare och termostater Ă€r vanligtvis för högt uppe pĂ„ vĂ€ggen och om min telefon faller pĂ„ golvet kan jag kanske inte ringa en vĂ€n eller familjemedlem om jag behöver hjĂ€lp. Det kan verka som enkla irritationer men för medlemmarna av förlamningssamhĂ€llet förstĂ€rker de bristen pĂ„ kontroll och begrĂ€nsningar vi ofta möter. “

Med Home Mini och Google Assistant kan Redd anvÀnda sin röst för att styra sin anslutna termostat, lampor och TV. Det ger honom ocksÄ sinnesfrid, att veta att han kan anvÀnda den för att ringa med sin röst om han behöver hjÀlp och inte kan nÄ sin telefon.

“Jag hoppas att Google Nest kan hjĂ€lpa fler mĂ€nniskor att göra sina hem sĂ„ mycket lĂ€ttare att navigera, precis som det har gjort för mig”, skrev han.

För att se om du Àr berÀttigad till en gratis Home Mini, gÄ hit. För att vara berÀttigad mÄste du bo med eller ta hand om nÄgon med en fysisk funktionshinder, rörelseutmaning eller förlamning.

Under tiden erbjuder Walmart för nÀrvarande en hel del pÄ ett Home Mini-tvÄpaket som du kanske vill kolla in om du inte Àr berÀttigad till en gratis. Normalt $ 98 Àr tvÄpaketet nu tillgÀngligt för $ 49.

Home Mini fick ett “bra” betyg i PCMags recension; vi sa att det erbjuder “bĂ€ttre ljudkvalitet Ă€n Echo Dot” och att Google Assistant Ă€r “bĂ€ttre pĂ„ att svara pĂ„ musikrelaterade frĂ„gor Ă€n Alexa.”