Google förvärvar GIF-plattformen Tenor

28 mars 2018 15:51:04

Google förvärvar Tenor, Tenor GIF, GBoard, GIF-sökmotorer, Google Bilder, iOS, API-partners, Android, Facebook Messenger, Google-innehåll GIF-plattformen Tenor är den senaste tjänsten som Google integrerar i sin företagsportfölj. (Filfoto)

Google har förvärvat mobilt GIF-tangentbord och sökmotor Tenor för Android, iOS och desktop vilket gör det lättare för användare att hitta och dela GIF-bilder, har företaget meddelat.

“De flesta använder Google Bilder för att hitta mer information om ett ämne och för att hjälpa dem att kommunicera och uttrycka sig, vi ser miljontals sökningar efter GIF-filer varje dag”, skrev Cathy Edwards, teknikchef, Google Bilder, i en efter tisdag.

“Vi har fortsatt att utveckla Google Images för att möta båda dessa behov och idag tar vi GIF-filer närmare genom att förvärva Tenor, en GIF-plattform för Android, iOS och desktop,” tillade Edwards. Tenor skulle lättare ta fram GIF-filer i Google Bilder och andra tjänster som Gboard.

”Med sitt djupa innehållsbibliotek, visar Tenor rätt GIF-filer just nu så att du kan hitta den som matchar ditt humör. Tenor hjälper oss att göra detta mer effektivt i Google Bilder såväl som andra produkter som använder GIF, som Gboard, konstaterade sökmotorjätten.

Tenor skulle fortsätta att fungera som ett separat varumärke och Google “ser fram emot att investera i deras teknik och relationer med innehålls- och API-partner.” Enligt The Verge har Facebook använt Tenor i Messenger och hjälpt miljontals användare att enkelt dela GIF på plattformen.

Relaterade Artiklar

Back to top button