Google förvÀrvar Fitbit för 2,1 miljarder dollar

Google förvÀrvar Fitbit för 2,1 miljarder dollar

UPPDATERING 11/1: Fitbit meddelade idag att det kommer att förvÀrvas av Google för 2,1 miljarder dollar. AffÀren förvÀntas avslutas 2020 i avvaktan pÄ godkÀnnande av tillsynsmyndigheter och Fitibit-aktieÀgare.

“Google Ă€r en idealisk partner för att frĂ€mja vĂ„rt uppdrag. Med Googles resurser och globala plattform kommer Fitbit att kunna pĂ„skynda innovation inom kategorin bĂ€rbara datorer, skala snabbare och göra hĂ€lsan Ă€nnu mer tillgĂ€nglig för alla. Jag kunde inte vara mer upphetsad för vad ligger framför “, sĂ€ger James Park, medgrundare och VD för Fitbit, i ett uttalande.

“Fitbit har varit en verklig pionjĂ€r inom branschen och har skapat fantastiska produkter, upplevelser och en livlig community av anvĂ€ndare”, sĂ€ger Rick Osterloh, Senior Vice President, Devices & Services pĂ„ Google. “Vi ser fram emot att arbeta med den otroliga talangen pĂ„ Fitbit och samla den bĂ€sta hĂ„rdvaran, programvaran och AI för att bygga bĂ€rbara datorer för att hjĂ€lpa Ă€nnu fler mĂ€nniskor runt om i vĂ€rlden.”

I ett blogginlĂ€gg sa Sameer Samat, VP för produkthantering för Android, Google Play och Wear OS, att affĂ€ren “understryker vĂ„r tro pĂ„ hur viktig bĂ€rbar teknik har blivit, och det Ă€r ocksĂ„ en spĂ€nnande möjlighet för Wear OS. Vi Ă€r ser fram emot att samarbeta med Fitbit för att samla det bĂ€sta av vĂ„ra smartwatch-plattformar och hĂ€lsoapplikationer och göra det möjligt för vĂ„ra partners att bygga nĂ€sta generation av bĂ€rbara apparater. “

Google Ă€r för nĂ€rvarande “hĂ„rt pĂ„ arbetet med nĂ€sta utveckling av Wear OS”, sa Samat.

Bortsett frĂ„n det gjorde inget av företagen nĂ„gra produktspecifika meddelanden, förutom att sĂ€ga att framtida prylar kommer att fortsĂ€tta vara tillgĂ€ngliga pĂ„ iOS och Android. Fitbit lovade ocksĂ„ att “fortsĂ€tta att sĂ€tta anvĂ€ndarna kontroll över sina data och … förbli transparenta om de uppgifter de samlar in och varför. Företaget sĂ€ljer aldrig personlig information och Fitbit hĂ€lso- och hĂ€lsodata kommer inte att anvĂ€ndas för Google-annonser.”

Original Story 10/28:
Google försöker enligt uppgift förvÀrva Fitbit för att hjÀlpa det att fÄ fotfÀste pÄ trÀningsmarknaden och smartwatchmarknaden.

Tekniska jÀtten har gjort ett erbjudande om att köpa Fitbit, men en formell affÀr har Ànnu inte avtalats, rapporterar Reuters. Prisuppgifter avslöjades inte heller.

Google har dabbled i bÀrbar teknik pÄ mjukvarusidan med Wear OS. Förra Äret samarbetade det med chiptillverkaren Qualcomm om ett chip som lovade bÀttre smartwatch-batterilivslÀngd, men anstrÀngningen, som plockades upp av mÀrken som Fossil, har misslyckats med att kommandot nÄgonstans nÀra dragningen av Apple Watch, som sÄg en uppdatering i september. Wear OS nÀmndes inte ens vid Googles senaste Pixel-evenemang.

San Francisco-baserade Fitbit Ă€r en “marknadspionjĂ€r” och rankades pĂ„ fjĂ€rde plats efter Xiaomi, Apple och Huawei för globala leveranser av handledsburna bĂ€rbara under andra kvartalet, sa IDC förra mĂ„naden.

“Även om smartwatch-affĂ€ren minskade tack vare dĂ„ligt mottagande av Versa Lite lyckades företaget den totala tillvĂ€xten pĂ„ grund av populariteten hos de nyligen lanserade Inspire-armbanden,” sa IDC. “Branschen i Versa 2 har varit positivt och företagets senaste seger i Singapore borde hjĂ€lpa företaget att upprĂ€tthĂ„lla en positiv drivkraft under de kommande mĂ„naderna.”

Även om den bĂ€rbara marknaden Ă€r trĂ„ngt har Apple varit sĂ€rskilt hausse i smartwatch-utrymmet. Företaget har marknadsfört sin Apple Watch-hĂ„rdvara aggressivt som en vĂ„rdlösning, som verkar fĂ„ fart mellan konsumenterna. Cupertino har för nĂ€rvarande en andel pĂ„ 46,4 procent av den globala smartwatch-marknaden, enligt Strategy Analytics.

2017 betalade Google 1,1 miljarder dollar kontant för HTCs Pixel-team – enligt uppgift cirka 2000 personer – som flyttade över till Googles hĂ„rdvarudivision.