Google förstärker videokonferenser med hårdvarupaket från $ 2 699

När företag funderar på att öppna sina kontor igen, räknar Google med att de också vill uppdatera sina inställningar för videokonferenser.

Resultatet är serie 1, en samling hårdvara som är utformad för att optimera Google Meet – företagets videochatttjänst – när det används i ett kontorsrum. De börjar vid 2 699 dollar och representerar en uppdatering av Googles befintliga videokonferenslösningar.

De nya “rumssatserna” är verkligen dyra, men de lovar att höja videokonferensupplevelsen utöver vad en grundläggande bärbar dator kan erbjuda. På $ 2,699-nivån får du en ljudfält, som också har åtta “strålande bildande” mikrofoner för att plocka upp ljud över ett rum. Köpare kommer också att kunna välja en vanlig eller extra stor 4K smart kamera, som automatiskt kan spåra människors ansikten, centrera dem i videoflöden och zooma in.

Kameran till serie ett-systemet
(Kredit: Google)

Hjärnan i videokonferenslösningen är “Meet Compute System”, en routerliknande hårdvaruenhet. Inuti finns företagets eget M.2 Coral AI-acceleratorchip tillsammans med en Intel Core i7-processor. Datorkraften gör det möjligt för systemet att använda AI-drivna algoritmer för att köra det som Google kallar “TrueVoice”, som kan upptäcka och ta bort det omgivande bruset från dina videosamtal.

Möt Compute System
Meet Compute-systemet (kredit: Google)

Under en demonstration av videochatten kunde systemet avbryta bullret från en pennhållare som flyttades fram och tillbaka, det gnisslande av en papperspåse öppnades och de upprepade klick från tangentbordstyp. Under tiden var rösterna för alla tre mötesdeltagarna helt tydliga utan att ljudkvaliteten förlorades.

“TrueVoice röstavbrott med flera kanaler. Detta är den innovation som vi tror kommer att vara banbrytande, säger TJ Varghese, en gruppproduktchef för Google Meet hårdvaruteam.

En molnversion av brusreduceringen finns redan på Google Meet för G Suite-kunder. Men nu har företaget tagit tekniken till nästa nivå via de åtta olika mikrofonerna på ljudfältet, vilket gör det möjligt för systemet att “verkligen skilja mänsklig röst från annat ljud i rummet”, säger Varghese.

“Vid sin fullständiga konfiguration kommer vi att kunna bearbeta upp till 44 kanaler med rå ljud lokalt under 8 millisekunder ombord,” tillade han. “Så i slutet av dagen, vad den mottagande änden hör är bara röster, inte några distraktioner.”

Systemets pekskärm.
(Kredit: Google)

På $ 2999-nivån kan kunderna också få en 10,1-tums pekskärm för att styra systemet, tillsammans med en extra “mic pod”, som också har åtta mikrofoner. För stora konferensutrymmen kommer paketet 3,999 $ med ett extra ljud bar och en annan extra mikrofon pod.

Systemet är också utrustat med en one-touch-lösning för att kalibrera den akustiska upplevelsen för alla storlekar i serie One som är installerad i. Dessutom kan all hårdvara fungera via en enda PoE-kabel (Power over Ethernet).

Google utvecklar hårdvaran i samarbete med Lenovo. Förvänta dig att den nya utrustningen blir allmänt tillgänglig i slutet av oktober. Du kan gå till Googles webbplats för mer information. Series One kan också gå med i möten på andra mjukvaruplattformar via Pexip.

Relaterade Artiklar

Back to top button