Google förlorar högsta chefen som den pocherade från Amazon.com

Google, Amazon Inc, Echo röstaktiverad högtalare, Kindle-surfplattor, digital assistent, Googles gadgetambitioner, digitala assistenter, Microsoft Corp, Apple, hårdvarudivision, meningsfull inkomstdrivare, teknik, teknologinyheter Foster hade rapporterat till Rick Osterloh, den tidigare Motorola-chefen som Google anställde förra året. (Källa: Reuters)

David Foster, en nyckelchef som Google rekryterade från Amazon.com Inc. i oktober som en del av sin aggressiva hårdvaruinsats, har lämnat företaget. En taleskvinna från Google bekräftade Fosters avresa, men vägrade att kommentera ytterligare. På Amazon ledde han utvecklingen av Kindle-surfplattor, Echo röstaktiverade högtalare och andra enheter. Han var en uthyrningsfirma för Alphabet Inc.s Google, gjord precis som internetsökningsjätten vecklade ut den första vågen av sina egna märkesenheter.

Foster svarade inte omedelbart på ett LinkedIn-meddelande och sökte kommentarer. På Google gick Foster in i en ny roll, vice president för hårdvaruproduktutveckling, arbetade med företagets Pixel-smartphone och Home-högtalare, en Echo-konkurrent. Hans plötsliga utgång markerar ett bakslag för Googles gadgetambitioner – företaget planerar att släppa minst två nya Pixel-smarttelefonmodeller i höst, enligt en person som är bekant med företagets planer, som bad att inte identifieras och diskuterade privata frågor.

Hårdvarudivisionen konkurrerar också med Apple Inc., Amazon och andra företag som bygger enheter knutna till intelligent programvara, som digitala assistenter, som kan förbättra befintliga modeller för media och reklam – marknader som Google nu leder. En rapport från Jefferies LLC den här veckan sa hårdvara ” borde vara en meningsfull intäktsdrivare ”för Alphabet. Företaget, som rapporterar resultatet för första kvartalet torsdag, bryter inte ut enhetsförsäljningen.

Läs också: Google Trips får nya funktioner, lägg nu till reservationer manuellt

Foster hade rapporterat till Rick Osterloh, den tidigare Motorola-chefen som Google anställde förra året. Google planerar inte att ersätta Foster, sa en person som är bekant med företagets planer. Innan Amazon arbetade Foster på hårdvarugrupper hos Microsoft Corp. och Apple. Tidigare i veckan rapporterade den tyska publikationen WinFuture att den avslöjade bevis för tre planerade Google-enheter i Android-kodinformation online. – Med hjälp från Ian King.

Relaterade Artiklar

Back to top button