Google förlÀnger vissa Chromebooks liv med 3 Är

Google förlÀnger vissa Chromebooks liv med 3 Är

Nya Chromebooks har en garanti frÄn Google för regelbundna automatiska uppdateringar för Chrome OS, men bara i 6,5 Är, och endast för den underliggande hÄrdvaruplattformen. Vissa Chromebooks har dock livslÀngden med tre Är.

Att köpa en Chromebook kan vara billigare Àn en bÀrbar dator, men den kommer att ha ett slutdatum inbyggt pÄ grund av Googles 6,5 Ärs tidsgrÀns för Auto Update Expiration (AUE). Chromebooks kommer att fortsÀtta arbeta efter sin AUE men fÄr inte uppdateringar lÀngre eller fÄr teknisk support. Om du köper en Chromebook dagen dÄ den slÀpps fÄr du uppdateringar i 6,5 Är, men nÀr du köper en Àldre modell kan du bara fÄ tvÄ eller tre Ärs uppdateringar.

Vad som gör situationen mer komplicerad Àr det faktum att Google fÀster AUE till hÄrdvaruplattformen snarare Àn enskilda Chromebooks. SÄ om en tillverkare anvÀnder Chromebook-maskinvara som Àr ett par Är gammal i en ny Chromebook, blir AUE tvÄ Är kortare. Google rÄder Àven tillverkare att alltid vÀlja den nyaste plattformen för att sÀkerstÀlla det lÀngsta stödet.

Som Chrome Unboxed rapporterar har vissa Chromebooks nu en livslÀngd med tillstÄnd frÄn Google. Det finns Ätta totalt, alla utom en Àr tillverkad av Lenovo. De inkluderar:

Lenovo Flex 11 Chromebook Lenovo 100e Chromebook 2nd Gen MTK Lenovo N23 Yoga Chromebook Lenovo 300e Chromebook Lenovo 300e Chromebook 2nd Gen MTK Lenovo Ideapad S330 Chromebook Lenovo Ideapad C330 Chromebook Poin2 Chromebook 14

Alla Ätta Chromebooks skulle ha nÄtt sin AUE i juni 2022, men Google har förlÀngt datumet sÄ att de nu kommer att fortsÀtta att fÄ uppdateringar till juni 2025. Den ena varningen för fortsatt stöd Àr att det förlitar sig pÄ att tredjeparts komponentleverantörer fortsÀtter att arbeta med Google för att stödja enheterna de nÀrmaste fem Ären.

Med det utökade stödet pÄ plats gör det att dessa Chromebooks ser mycket mer attraktiva ut för alla efter en billig internetfokuserad bÀrbar dator. Till exempel Àr Lenovo S330 en 14-tums Chromebook med 1080p med 4 GB RAM-minne och 64 GB lagringsutrymme för bara $ 269.

Vi kan bara hoppas att denna begrÀnsade förlÀngning blir en mer allmÀn förlÀngning av AUE för alla hÄrdvaruplattformar. Om Google kunde utöka stödet till tio Är, skulle alla Chromebooks vara mycket bÀttre för pengarna, Àven om du köper en modell som Àr ett par Är gammal.