Google förbÀttrar flikupplevelsen i Chrome

Google förbÀttrar flikupplevelsen i Chrome

Om du Àr Chrome-anvÀndare kommer du att vara glad att höra att Google Àr instÀllt pÄ att förbÀttra hur flikar fungerar i sin webblÀsare pÄ bÄde smartphones och stationÀra datorer. AdressfÀltet uppgraderas ocksÄ.

För telefonanvÀndare introducerar Google en ny rutnÀtlayout i Android som inte bara gör det enklare att vÀlja flik utan ocksÄ erbjuder miniatyrbilder av förhandsgranskningen. Flikar kan ocksÄ dras och slÀppas ovanpÄ varandra för att bilda en grupp, som sedan kan knackas och de grupperade flikarna vÀxlas mellan med hjÀlp av en flikvÀxlare lÀngst ner pÄ skÀrmen.

För desktopanvĂ€ndare förbĂ€ttras ocksĂ„ förhandsgranskningen av fliken. Om du hĂ„ller muspekaren över en flik kommer den omedelbart att ta upp sidrubriken sĂ„ att du vet vad den innehĂ„ller. Om allt du kan se Ă€r flikens favorit pĂ„ grund av att sĂ„ mĂ„nga Ă€r öppna, kan detta vara extremt anvĂ€ndbart. Google stannar inte dĂ€r och lovar att lĂ€gga till fullstĂ€ndiga miniatyrbilder “snart”.

Google Chrome-adressfÀltets svar

AdressfĂ€ltet förbĂ€ttras ocksĂ„ för bĂ„de stationĂ€ra och Android-anvĂ€ndare. Det anvĂ€nds redan för att söka pĂ„ webben, men Google bestĂ€mde sig för att lĂ€gga till svar pĂ„ frĂ„gor som en del av rullgardinsresultaten nĂ€r du skriver. Det betyder att informationen du letar efter, t.ex. ett sportresultat, kan visas utan att du behöver klicka pĂ„ en lĂ€nk och vĂ€nta pĂ„ att en sida ska laddas. ÖversĂ€ttningsverktyg görs ocksĂ„ tillgĂ€ngliga i Chrome-menyn i adressfĂ€ltet.

Slutligen gör Google det lĂ€ttare att dela en lĂ€nk mellan dina enheter. PĂ„ Chrome-menyn kan du klicka pĂ„ Dela och sedan vĂ€lja “Dela till dina enheter” sĂ„ visas en lista över de andra enheterna som Google vet att du anvĂ€nder. Klicka pĂ„ en sĂ„ visas lĂ€nken pĂ„ den andra enheten som du kan komma Ă„t nĂ€sta gĂ„ng du anvĂ€nder den.

Alla dessa funktioner bör vara tillgÀngliga antingen nu eller inom en snar framtid med fler förbÀttringar som lovats under hösten.