Google för att minimera data som samlas in av Chrome-tillägg

Google ger Chrome-tilläggstillverkare till och med den 15 oktober för att minimera mängden data som de samlar in under webbläsarsessioner eller uteslutning av Chrome Web Store.

Ändringen adresserar hur tilläggen i allmänhet behöver begära vissa behörigheter från din webbläsare för att fungera. Några av dessa behörigheter kan dock vara ganska kraftfulla; De kan inkludera möjligheten att ta skärmdumpar på skrivbordet, fånga ljud från en mikrofon och samla in data från det lokala filsystemet, bland annat, vilket kan öppna dörren för potentiellt missbruk.

Riskerna fick Google att arbeta för att säkra 180 000+ Chrome-tillägg på företagets officiella webbutik. “Vi kräver förlängningar för att bara begära åtkomst till minsta mängd data”, sa företaget i ett tisdagens blogginlägg. “Även om detta tidigare har uppmuntrats av utvecklare, gör vi nu detta till ett krav för alla tillägg.”

Dessutom kommer företaget att kräva Chrome-tillägg som “hanterar personlig kommunikation och användarinnehåll” för att lägga upp en sekretesspolicy. Samma tillägg måste också säkerställa att all användardata som överförs skyddas med modern kryptografi.

I oktober började teknikjätten tygla i Chrome-tillägg efter att företaget upptäckte en bugg i Google+ sociala medieplattform som lämnade privat användarinformation öppen för utvecklare från tredje part. Som svar gick företaget i pension i Google+ och fortsatte med en fortlöpande granskning av de olika sätt som användardata kan läcka till tredjepartsutvecklare på företagets tjänster.

Även om många Chrome-tillägg kan vara ganska användbara har forskning visat att de skuggigare produkterna kan skörda och läcka ut dina personuppgifter tack vare omfattande behörigheter. För att vara säker kan du överväga att avinstallera tillägg som du sällan använder eller testa andra programalternativ som inte kräver konstant åtkomst till webbläsaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button