Google Fi anvÀnder dubbla SIM-kort pÄ ett riktigt coolt sÀtt

Google Fi anvÀnder dubbla SIM-kort pÄ ett riktigt coolt sÀtt

Googles trÄdlösa operatör, Fi, kommer att anvÀnda Pixel 4: s dubbla SIM-kapacitet pÄ det coolaste sÀttet: att ansluta till tvÄ amerikanska nÀtverk samtidigt och anvÀnda det som fungerar bÀst.

Google Pixel 4 har “dual SIM, dual standby” -teknologi med ett fysiskt SIM-kort och ett eSIM. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du hĂ„lla tvĂ„ rader pĂ„ enheten – till exempel en för hemmet och en för jobbet; eller en för USA och en för internationell roaming. Fi: s nya trick anvĂ€nder bĂ„da SIM-kortplatserna för att förbĂ€ttra tĂ€ckningen.

En av Fis viktigaste styrkor har alltid varit att den kombinerar Sprint, T-Mobile och US Cellular-nÀtverk för bÀttre tÀckning Àn du kan fÄ pÄ nÄgot av de tre nÀtverken ensamma. Men fram till nu Àr det beroende av vissa nÀtverksbaserade vÀxlingsalgoritmer som Fi-anvÀndare ofta har brÄkat med. Det allmÀnna klagomÄlet Àr att nÀtverket tenderar att hÄlla telefoner anslutna till Sprint Àven nÀr T-Mobile Àr ett bÀttre val i omrÄdet. Och nÀr den byter nÀtverk kan den kort avbryta sin anslutning.

NÄ, nu tar Google den hÀr enheten. Genom att anvÀnda telefonens SIM-kort och eSIM-kortplats samtidigt sÀger Google att Pixel 4-telefoner pÄ Fi ansluter till tvÄ nÀtverk samtidigt (det stÄr inte vilka tvÄ av de tre, men det Àr vanligtvis Sprint och antingen T-Mobile eller USA Mobil.) Telefonen bestÀmmer sedan pÄ enheten nÀr den ska vÀxla fram och tillbaka.

Detta faller lite under det absolut coolaste sĂ€ttet att anvĂ€nda denna teknik, som skulle kombinera bĂ„da nĂ€tverken med nĂ„got som liknar Republic Wirelesss “bonded calling” -teknik. Men genom att hĂ„lla bĂ„da nĂ€tverken live pĂ„ en telefon kommer bytet att bli snabbare och smidigare, sĂ„ att uppenbara anslutningsfall undviks nĂ€r enheten vĂ€nder frĂ„n ett nĂ€tverk till ett annat.

För nĂ€rvarande kommer den hĂ€r funktionen bara att fungera pĂ„ Pixel 4, men Google lovar att “utöka teknik för dubbla anslutningar till mer utformade för Fi-enheter.” Det Ă€r intressant, eftersom Pixel 3a och 3a XL Ă€r de enda andra enheterna i Googles Fi-sortiment med DSDS-teknik som Ă€r nödvĂ€ndig för att detta ska fungera. Pratar Google bara om dessa, eller ser det mer komma ner i gĂ€dda? Vi fĂ„r se.