Google erbjuder ett .Nytt sÀtt att skapa kalenderhÀndelser

Google erbjuder ett .Nytt sÀtt att skapa kalenderhÀndelser

Den hÀr gÄngen förra Äret lade Google till en anvÀndbar genvÀg för vanliga anvÀndare av G Suite-appar som möjliggjorde mycket snabbt skapande av nya dokument.

Med .new-domÀnen lade Google till funktionalitet för att snabbt skapa nya Google-dokument, kalkylark, bilder, webbplatser eller formulÀr helt enkelt genom att skriva doc.new, sheet.new, slide.new, site.new eller form.new direkt i webblÀsarens adressfÀlt. Som Engadget rapporterar har denna funktion nu utvidgats till Google Kalender.

Som tweetet frÄn Google nedan avslöjar Àr det nu möjligt att skriva cal.new eller meeting.new i webblÀsarens adressfÀlt och ha en ny kalenderhÀndelse laddad pÄ en flik. Att anvÀnda den sparar de fÄ musklick som tidigare krÀvdes för att öppna Kalender och lÀgga till en ny hÀndelse.

Vi har nĂ„gra .nyheter till dig: Du kan nu skapa en ny hĂ€ndelse direkt frĂ„n din webblĂ€sare ↓ pic.twitter.com/mJQ8YwW5CA

– Google Kalender (@googlecalendar) 24 oktober 2019

Google vet att vissa av oss anvÀnder mer Àn ett Google-konto, sÄ det lade till ytterligare funktionalitet sÄ att genvÀgen kan skapa nya hÀndelser i flera konton. Om du till exempel Àr inloggad pÄ tvÄ Google-konton kan du lÀgga till en ny kalenderhÀndelse i det andra kontot genom att skriva cal.new/2/ eller meeting.new/2/. Om du hellre vill att det ska gÄ i det första kontot, ersÀtter du bara 2 med en 1.

Den hÀr funktionen kommer sÀkert att vara en enorm tidsbesparing om din dag spenderas pÄ att skapa nya G Suite-filer. För alla andra Àr det bara en vÀldigt enkel genvÀg att komma ihÄg för det udda tillfÀllet du behöver anvÀnda G Suite och inte redan har den laddad pÄ en flik.