Google erbjuder $ 5 presentkort för dina ansiktsdata

Google experimenterar med ett nytt sätt att samla ansiktsdata som involverar offentliga platser och presentkort.

Som ZDNet rapporterar skickar Google ut “många lag i många städer” beväpnade med en modifierad smartphone och presentkort i ett försök att samla in så mycket ansiktsdata som möjligt. Om personen kontaktas kommer personen att förklara att de arbetar för Google och samlar in data för att “förbättra nästa generation av telefonupplåsning för ansiktsigenkänning.” Om du samtycker till hjälp kommer en okänd smartphone i ett stort fodral att överlämnas till dig med en instruktion om att flytta den i selfie-läge för att fånga ditt ansikte från många vinklar.

När ansiktsfångandet är över undertecknas ett undantag och ett presentkort erbjuds deltagaren till ett värde av $ 5 för antingen Amazon eller Starbucks. Det verkar troligt att deltagarna ger upp ansiktsdata för att Google ska använda som de vill genom att gå med på att delta, underteckna undantaget och acceptera presentkortet.

När det gäller varför Google samlar in dessa data pekar alla bevis på Pixel 4 som, som Android Police upptäckte förra månaden, förväntas ha ett ansiktsautentiseringssystem precis som Apple erbjuder med Face ID på iPhone. Ett sådant system måste dock tränas och det kräver ansikten att träna med. Tydligt trodde Google att slå offentliga platser med presentkort skulle vara det bästa sättet att samla in ny data, och det verkar fungera.

Den senaste Pixel 4-läckan var för skärmskydd med en ny utskärning som förväntas vara för Googles Soli-chip, vilket möjliggör beröringsfria interaktioner. Det finns också utskärningar för två kameror, vilket möjliggör ett Face ID-liknande system för att låsa upp telefonen säkert så länge den kan känna igen ditt ansikte.

Med Pixel 4 som förväntas lanseras i oktober har Google fortfarande ett antal månader på att bättre träna sitt ansiktsigenkänningssystem så länge det kan samla in tillräckligt med träningsdata. Med detta i åtanke misstänker jag att Google kommer att bli en av Amazons och Starbucks största kunder för presentkort i år.

Relaterade Artiklar

Back to top button