Google erbjuder $ 5 presentkort för dina ansiktsdata

Google erbjuder $ 5 presentkort för dina ansiktsdata

Google experimenterar med ett nytt sÀtt att samla ansiktsdata som involverar offentliga platser och presentkort.

Som ZDNet rapporterar skickar Google ut “mĂ„nga lag i mĂ„nga stĂ€der” bevĂ€pnade med en modifierad smartphone och presentkort i ett försök att samla in sĂ„ mycket ansiktsdata som möjligt. Om personen kontaktas kommer personen att förklara att de arbetar för Google och samlar in data för att “förbĂ€ttra nĂ€sta generation av telefonupplĂ„sning för ansiktsigenkĂ€nning.” Om du samtycker till hjĂ€lp kommer en okĂ€nd smartphone i ett stort fodral att överlĂ€mnas till dig med en instruktion om att flytta den i selfie-lĂ€ge för att fĂ„nga ditt ansikte frĂ„n mĂ„nga vinklar.

NÀr ansiktsfÄngandet Àr över undertecknas ett undantag och ett presentkort erbjuds deltagaren till ett vÀrde av $ 5 för antingen Amazon eller Starbucks. Det verkar troligt att deltagarna ger upp ansiktsdata för att Google ska anvÀnda som de vill genom att gÄ med pÄ att delta, underteckna undantaget och acceptera presentkortet.

NÀr det gÀller varför Google samlar in dessa data pekar alla bevis pÄ Pixel 4 som, som Android Police upptÀckte förra mÄnaden, förvÀntas ha ett ansiktsautentiseringssystem precis som Apple erbjuder med Face ID pÄ iPhone. Ett sÄdant system mÄste dock trÀnas och det krÀver ansikten att trÀna med. Tydligt trodde Google att slÄ offentliga platser med presentkort skulle vara det bÀsta sÀttet att samla in ny data, och det verkar fungera.

Den senaste Pixel 4-lÀckan var för skÀrmskydd med en ny utskÀrning som förvÀntas vara för Googles Soli-chip, vilket möjliggör beröringsfria interaktioner. Det finns ocksÄ utskÀrningar för tvÄ kameror, vilket möjliggör ett Face ID-liknande system för att lÄsa upp telefonen sÀkert sÄ lÀnge den kan kÀnna igen ditt ansikte.

Med Pixel 4 som förvÀntas lanseras i oktober har Google fortfarande ett antal mÄnader pÄ att bÀttre trÀna sitt ansiktsigenkÀnningssystem sÄ lÀnge det kan samla in tillrÀckligt med trÀningsdata. Med detta i Ätanke misstÀnker jag att Google kommer att bli en av Amazons och Starbucks största kunder för presentkort i Är.