Google Clouds Thomas Kurian sÀger att kundframgÄng Àr nyckeln

Google Clouds Thomas Kurian sÀger att kundframgÄng Àr nyckeln

PĂ„ Gartner IT-symposiet förra veckan sa Googles vd Thomas Kurian att Google marknadsförde sitt moln som “ett redskap för transformation” och erbjuder infrastruktur i hög skala med bĂ€sta tillförlitlighet och avancerade maskininlĂ€rningsfunktioner. Han sa att Google fick dragkraft, sĂ€rskilt inom finansiella tjĂ€nster, detaljhandel, hĂ€lso- och sjukvĂ„rd och tillverkning, och satte in en företagsförsĂ€ljningsstyrka och partners pĂ„ alla större marknader. Han sa att Google var “engagerad i att göra nödvĂ€ndiga investeringar” i molnet.

“Kostnad Ă€r inte det centrala elementet i beslutet”, av vilket molnkunder ska anvĂ€nda, sade han, “Kapacitet Ă€r.” Kurian sa att Google vill ge mĂ€nniskor möjlighet att jĂ€mföra kostnaden med andra spelare sĂ„vĂ€l som lokalt och var villiga att göra lĂ„ngsiktiga Ă„taganden om priset.

FrĂ„gade efter specifika idĂ©er dĂ€r Google kunde hjĂ€lpa, började Kurian med att utpeka kontaktcenter, dĂ€r han sa att en av fyra anstĂ€llda mĂ€nniskor hamnar pĂ„ jobbet i mindre Ă€n ett Ă„r. I Googles lösning Ă€r en programvaruagent som körs pĂ„ molnet tillĂ„ter en kund att ha en naturlig sprĂ„kkonversation pĂ„ ett av nio olika sprĂ„k och den hĂ€r agenten kan transkribera samtalet och överlĂ€mna det till en mĂ€nsklig agent för att hantera de saker som det inte kan . Över 95 procent av de som ringer vet inte att de pratar med en programvaruagent och att detta kan “förĂ€ndra ekonomin” hos ett kontaktcenter.

SÄledes sa han att det handlar om att lösa ett affÀrsproblem, inte bara ta ut kostnaden. Men han upprepade att Google erbjuder ett konkurrenskraftigt pris och ger lÄngsiktiga prisgarantier.

Kurian sa att hans Google Cloud-team innehÄller hÄrdvaru- och infrastrukturteam som bygger datacenter men att programvaran som driver den Àr en del av Googles forskargrupp, vilket gör kombinationen till ett gruppöverskridande projekt.

“Kundinlevelse” Ă€r Googles största strĂ€van efter sitt moln, sĂ€ger Kurian och sĂ€ger att Googles ingenjörer gillar att titta pĂ„ stora problem och komma med lösningar, sĂ„ de gillar att “gĂ„ en mil i vĂ„ra kunders skor”, lyssna pĂ„ kundproblem och lösa dem.

Ofta berĂ€ttar kunderna bara vad de vill ha inom ramen för vad de tycker Ă€r möjligt, men ibland förstĂ„r de inte “det möjliga.”

PĂ„ frĂ„gan frĂ„n Gartners Daryl Plummer varför kunderna borde lita pĂ„ Google jĂ€mfört med sina konkurrenter, sa han, de andra var “fina företag” men talade om hur Google hanterar data dĂ€r “du Ă€ger data” och kan kryptera den och hantera sjĂ€lva nyckeln utanför anlĂ€ggningen.

PĂ„ frĂ„gan om ett avbrott som företaget hade i juni talade Kurian om att hitta alternativa sĂ€tt att kontakta kunder med problem, men enligt Gartner-data har Google “den bĂ€sta drifttiden i branschen.”

Han sa att företaget arbetade med partners i 16 primĂ€ra geografier, inklusive mĂ„nga olika typer av partners. Han noterade att Google uppfann Kubernetes – nu standarden för arbetsbelastningshantering och klustring och pratade om hur företaget vet hur man hanterar det i en extraordinĂ€r skala för eget bruk.

En annan marknad han pratade om var hur sjukhus kunde anvĂ€nda molnet och söka för att samla information frĂ„n olika kĂ€llor för att diagnostisera en patients underliggande problem. “Data Ă€r det nya digitala mikroskopet för lĂ€kare”, noterade han företagets arbete med Cleveland Clinic och Mayo Clinic.

Kurian gjorde inga stora meddelanden och sa att Google Cloud har ett evenemang planerat till nÀsta mÄnad i London. Han drev idén att ta sitt Anthos containerhanteringssystem till kanten och sa att om du inte Àr bekvÀm med att lÀgga dina data i molnet mÄste vi komma till dig, snarare Àn att du tar med dem till oss.

Han avslutade med att sĂ€ga “Kundens framgĂ„ng Ă€r det sĂ€tt du vinner.”