Google bryter tyst Chrome och lÀmnar IT-administratörer mycket arg

Google bryter tyst Chrome och lÀmnar IT-administratörer mycket arg

Automatiska uppdateringar för att stÀnga sÀkerhetshÄl Àr vanligtvis bra, sÀrskilt för miljontals konsumentmaskiner. Men nÀr det gÀller affÀrer fÄr tusentals datorer mjukvaruuppdateringar utan förvarning eller kontroll som fyller IT-administratörer med fruktan. Google bevisade bara varför den fruktan Àr vÀl placerad.

Som The Verge rapporterar beslutade Google tidigare i veckan att tyst utföra en experimentell Àndring av Chrome-webblÀsaren. Vanligtvis Àr detta inte ett problem för företagsanvÀndare eftersom Google tillÄter IT-administratörer att anvÀnda sina egna lokala verktyg och stÀlla in Chrome-policyer för företagshanterade datorer. Denna Àndring tillÀmpades dock pÄ dessa datorer ÀndÄ, och Google bestÀmde tydligen att inte berÀtta för nÄgon att det hÀnde.

Ändringen möjliggjorde en ny funktion för WebContents ocklusion, vilket minskar de resurser som anvĂ€nds av dolda flikar. Problemet Ă€r att funktionen stĂ€nger av Chrome-flikarna och det ser ut som om Google inte redogjorde för att flera anvĂ€ndare loggar in pĂ„ samma server för att komma Ă„t Chrome. SĂ„ nĂ€r en anvĂ€ndare lĂ„ste skĂ€rmen fick alla andra pĂ„ servern sina skĂ€rmar tomma. TĂ€nk dig nu att i en organisation med tusentals eller hundratusentals anvĂ€ndare och du kan se storleken pĂ„ problemet som Google skapade.

Eftersom IT-administratörer inte var medvetna om en förĂ€ndring hade rullat ut i webblĂ€saren började de skicka felrapporter pĂ„ Chromium-bugtrĂ„den. SĂ„ smĂ„ningom fick Google erkĂ€nna att det tyst uppdaterade webblĂ€saren för företagsanvĂ€ndare. Googles programvarutekniker David Bienvenu förklarade i bugtrĂ„den att “Experimentet / flaggan har varit pĂ„ i beta i ~ 5 mĂ„nader … Det slogs pĂ„ för stabilt (t.ex. m77, m78) via ett experiment som pressades för att slĂ€ppas Chrome tisdag morgon. Innan dess hade den varit igĂ„ng för ungefĂ€r en procent av M77- och M78-anvĂ€ndare i en mĂ„nad utan rapporter om problem, tyvĂ€rr. “

FörÀndringen har sedan rullats tillbaka av Google, men situationen har inte gjort nÄgot för att förbÀttra Googles rykte hos företagsanvÀndare. Inte bara gjorde det IT-administratörer ilska genom att ta bort kontroll och brist pÄ informationsdelning, det lÀmnade ocksÄ företag som inte kunde korrespondera med sina kunder / medlemmar.

Situationen sammanfattas bĂ€st av denna kommentar till bugtrĂ„den, “Ser du effekten du skapade för tusentals av oss utan nĂ„gon varning eller förklaring? Vi Ă€r inte dina testpersoner. Vi driver professionella tjĂ€nster för flera miljoner dollar-program. FörstĂ„r du hur mĂ„nga timmar resurser slösades bort med ditt “experiment”? Inte acceptabelt. “