Google avbryter Daydream VR-headset, Drops Support i Pixel 4

Google avbryter Daydream VR-headset, Drops Support i Pixel 4

UPPDATERING 16.10.19: Lenovo planerar att fortsÀtta sÀlja sitt Daydream-drivna headset, Mirage Solo, Àven nÀr Google backar frÄn plattformen.

“Daydream OS kommer att fortsĂ€tta att fungera pĂ„ alla fristĂ„ende VR-headset frĂ„n Lenovo Mirage Solo. Vi kommer att fortsĂ€tta erbjuda Mirage Solo till bĂ„de konsument- och kommersiella kunder sĂ„ lĂ€nge leveransen rĂ€cker”, berĂ€ttade Lenovo för PCMag i ett e-postmeddelande.

Originalhistoria:

Google avbryter Daydream VR-headsetet och pekar pÄ bristen pÄ adoption.

Företaget gjorde meddelandet efter att ha avslöjat att Pixel 4-smarttelefonen kommer att lanseras utan stöd för Daydream VR-plattformen.

“Vi sĂ„g en hel del potential i smartphone VR – att kunna anvĂ€nda smarttelefonen du bĂ€r med dig överallt för att driva en uppslukande resande upplevelse. Men med tiden mĂ€rkte vi nĂ„gra tydliga begrĂ€nsningar som begrĂ€nsade smartphone VR frĂ„n att vara en livskraftig lĂ„ng- siktlösning “, sade en företagsordförande i ett uttalande.

Som ett resultat kommer Google inte lĂ€ngre att sĂ€lja Daydream View VR-headsetet i sin webbutik. “Det har inte heller förekommit den breda antagandet av konsumenter eller utvecklare som vi hade hoppats pĂ„, och vi har sett en minskande anvĂ€ndning över tiden av Daydream View-headsetet”, tillade talesmannen.

google dagdröm

Daydream-produkten anlĂ€nde först 2016 som ett sĂ€tt att lĂ„ta stödja Android-smartphones driva ett afforable virtual reality-headset till 79 $. Metoden minskade den totala kostnaden för att köpa en VR-produkt genom att ladda ner bearbetningen till konsumentens smartphone. Men enligt Google kom installationen ocksĂ„ med en kompromiss. “Att be mĂ€nniskor att sĂ€tta sin telefon i ett headset och förlora Ă„tkomst till de appar de anvĂ€nder hela dagen orsakar enorm friktion”, sĂ€ger Googles talesman.

Trots avvecklingen planerar företaget fortfarande att göra Daydream-appen och butiken tillgÀnglig för befintliga anvÀndare. Google Àr ocksÄ hausseartad med förstÀrkta verklighetsupplevelser, som kan lÀgga virtuella bilder i din smartphones kameraflöde.

“Vi investerar stort i hjĂ€lpsamma AR-upplevelser som Google Lens, AR-gĂ„ngnavigering i Maps och AR in Search som anvĂ€nder smarttelefonkameran för att överbrygga den digitala och fysiska vĂ€rlden, vilket hjĂ€lper mĂ€nniskor att göra mer med det de ser och lĂ€ra sig om vĂ€rlden runt dem, “tillade företagets talesman.

NÀr det gÀller Daydream-plattformen kan utvecklare fortfarande publicera appar till den. Förra Äret byggde Lenovo ett fristÄende headset pÄ 399 $ med Googles Daydream-plattform. Men det Àr fortfarande oklart om dagens tillkÀnnagivande kommer att fÄ företaget att Àndra sina VR-planer. Lenovo svarade inte omedelbart pÄ en begÀran om kommentarer.