Google ändrar ikonerna för sina applikationer. Dessutom döpte han om G Suite

Notera röd. Will Smith är inte Google-anställd

Google har beslutat att göra några kosmetiska ändringar av sina programvaruprodukter, vilket resulterar i nya, kanske alltför enhetliga ikoner och arbetsyta.

Google Workspace är inget nytt. Endast namnet och den övergripande visuella designen är nya. Skaparna bytte namn på kontorspaketet med tjänster och applikationer för företag och organisationer, som hittills var känt som G Suite. De informerar om det i sin blogg.

Det nya namnet på det betalda servicepaketet kommer definitivt att landa mer än det ursprungliga. Det ser allvarligare ut. Men det är inte så tydligt med de nya ikonerna. Gmail, Kalender, Drive, Docs och Meet är nya homogena ikoner i Googles färger blå, röd, gul och grön.

GoogleFoto: AndroidPolice

Medan molnikonen på Google Drive knappast har förändrats kan du kanske inte identifiera Dokument vid första anblicken (fjärde ikonen i rad). Ikonernas nya utseende introducerades tillsammans med Workspace-tjänsten.

Så vi vet inte om de kommer att visas för användare som arbetar med ett vanligt Google-konto. Men det är nog inte meningsfullt att det finns två olika versioner av ikoner för en applikation, så vi antar att alla användare förr eller senare kommer att stöta på nya ikoner.

Relaterade Artiklar

Back to top button